مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,166
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

661
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر افزودن اسید استیک در آب آشامیدنی بر عملکرد، شاخص های رشد و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 147

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر افزودن اسید استیک در آب آشامیدنی بر عملکرد و میکروارگانیسم های ایلئوم جوجه های گوشتی 300 قطعه جوجه نر گوشتی سویه تجارتی راس, در قالب یک طرح کاملا تصادفی دارای 5 تیمار و 5 تکرار, به 25 گروه 12 قطعه ای با میانگین وزنی مشابه تقسیم شدند. هر یک از 5 سطح اسید استیک افزوده شده به آب آشامیدنی (صفر, 0.1, 0.2, 0.3 و 0.4 درصد) به پنج تکرار و به مدت 21 روز داده شد. وزن کشی به صورت هفتگی انجام شد. در سنین 14 و 28 روزگی از هر پن یک جوجه به روش شکستن مهره گردن کشته شد و محتویات ایلئوم جمع آوری و برای بررسی میکروبی استفاده شدند. در پایان دوره (49 روزگی) از هر یک جوجه کشته و وزن دستگاه گوارش, کبد, پانکراس و چربی حفره بطنی به صورت جداگانه اندازه گیری شد. تعداد کل میکروب های هوازی (Total Aerobic Counts, TAC) و کلی فرم ها در نمونه های گرفته شده از ایلئوم با استفاده از محیط کشت های باکتریولوژیک مناسب و روش های شمارش صفحه ای استاندارد (Aerobic Plate Count, APC) و شمارش صفحه ای سطحی (Surface Plate Count, SPC) ارزیابی گردید. هیچ گونه تفاوت معنی داری از لحاظ افزایش وزن, مصرف غذا, ضریب تبدیل, وزن زنده و وزن های دستگاه گوارش, کبد, پانکراس و چربی حفره بطنی بین تیمارها دیده نشد. هم چنین تفاوت های بین تیمارها از نظر تعداد کل میکروب های هوازی و کلی فرم ها معنی دار نبود.نتایج پژوهش حاضر بیان می دارد که افزودن اسید استیک به عنوان یک اسید آلی به آب آشامیدنی در سطوح فوق, عملکرد جوجه های گوشتی و نیز تعداد کل میکروب های هوازی و کلی فرم ها در محتویات ایلئوم را تحت تاثیر قرار نمی دهد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبری، محمدرضا، کرمانشاهی، حسن، و کلیدری، غلامعلی. (1383). بررسی اثر افزودن اسید استیک در آب آشامیدنی بر عملکرد, شاخص های رشد و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 8(3)، 139-147. SID. https://sid.ir/paper/15013/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری محمدرضا، کرمانشاهی حسن، کلیدری غلامعلی. بررسی اثر افزودن اسید استیک در آب آشامیدنی بر عملکرد, شاخص های رشد و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1383؛8(3):139-147. Available from: https://sid.ir/paper/15013/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا اکبری، حسن کرمانشاهی، و غلامعلی کلیدری، “بررسی اثر افزودن اسید استیک در آب آشامیدنی بر عملکرد, شاخص های رشد و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه های گوشتی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 8، no. 3، pp. 139–147، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15013/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button