مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

905
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

605
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ترکیب شیمیایی و انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری و حقیقی ارقام مختلف جو در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 405 | صفحه پایان 414

چکیده

 این تحقیق به منظور ارزیابی میزان انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری و حقیقی 5 رقم جو کشت شده در ایران (کارون در کویر, والفجر, بی نام, ماکویی و بدون پوشینه) با استفاده از روش های مختلف در جوجه های گوشتی انجام گرفت. جیره پایه شامل ذرت, کنجاله سویا و مکمل های ویتامینه و معدنی بود. هر یک از جیره های آزمایشی نیز حاوی 30 درصد جو به عنوان جایگزین ذرت و کنجاله سویا در جیره پایه بودند. این تحقیق در 3 آزمایش مجزا اجرا گردید. در آزمایش اول, مقدر ME ارقام جو توسط دو روش جمع آوری کل مدفوع و استفاده از نشانگر (اکسیدکروم) در مدفوع به طور توام در سن 30 روزگی تعیین شد. در آزمایش دوم مقادیر ME ارقام جو توسط محتویات گوارشی ایلئوم تعیین شد. در آزمایش سوم, برای سنجش TME و TMEn از جوجه های دو آزمایش قبلی و در سن 48 روزگی استفاده گردید. اختلاف معنی داری بین روش های مذکور برای میانگین ME ارقام جو مشاهده شد (P<0.05). میانگین AMEn جو با استفاده از روش محتویات ایلئوم به طور معنی دار (P<0.05) بیشتر از روش استفاده از مدفوع (جمع آوری کل و معرف) بود (به ترتیب 2716 در مقابل 2318 و 2124 کیلوکالری در کیلوگرم). مقادیر ME دانه جو تحت تاثیر رقم قرار گرفتند (P<0.05), به طوری که رقم بدون پوشینه AME بیشتری نسبت به ارقام معمولی جو نشان داد (2695 در مقابل 2407.5 برای AME و 2630 در مقابل 2324.7 کیلوکالری در کیلوگرم برای (AMEn. رقم, اثر معنی داری بر مقدار TME ارقام جو نداشت. نتایج این تحقیق نشان داد که بین ارقام مختلف مورد مطالعه از نظر مقدار انرژی قابل سوخت و ساز اختلاف وجود دارد. به علاوه, به نظر می رسد که استفاده از محتویات گوارشی ایلئوم روش سنجش دقیق و صحیحی برای تعیین AME جو در جوجه های گوشتی نباشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قیصری، عباسعلی، پورآباده، امیرحسین، پوررضا، جواد، محلوجی، مهرداد، و بهادران، رامین. (1386). تعیین ترکیب شیمیایی و انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری و حقیقی ارقام مختلف جو در جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(41 (ب))، 405-414. SID. https://sid.ir/paper/15027/fa

    Vancouver: کپی

    قیصری عباسعلی، پورآباده امیرحسین، پوررضا جواد، محلوجی مهرداد، بهادران رامین. تعیین ترکیب شیمیایی و انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری و حقیقی ارقام مختلف جو در جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(41 (ب)):405-414. Available from: https://sid.ir/paper/15027/fa

    IEEE: کپی

    عباسعلی قیصری، امیرحسین پورآباده، جواد پوررضا، مهرداد محلوجی، و رامین بهادران، “تعیین ترکیب شیمیایی و انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری و حقیقی ارقام مختلف جو در جوجه های گوشتی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 41 (ب)، pp. 405–414، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15027/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button