مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,075
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

152
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی سه گونه یونجه یکساله با استفاده از روش های in vivo, in vitro و خوش خوراکی

صفحات

 صفحه شروع 393 | صفحه پایان 403

چکیده

ارزش غذایی سه گونه یونجه یکساله (Medicago scutellata, Medicago polymorpha, Medicago rigidula) در مرحله گل دهی از طریق تجزیه شیمیایی, ضرایب هضمی ماده خشک و ماده آلی به روش in vitro, تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام به روش in sacco (به مدت 0, 8, 12, 24, 48 و 72 ساعت) و خوشخوراکی (به روش مصرف کوتاه مدت) با استفاده از شاخص STIR مورد مطالعه قرار گرفت. میزان ماده آلی برای سه گونه ریجیدولا, پلی مورفا و اسکوتلاتا به ترتیب 86.1, 85.1 و 86.9, پروتئین خام 23.8, 25.1 و 15.6, دیواره سلولی 23.8, 23.2 و 30, دیواره سلولی بدون همی سلولز 19.9, 18.3 و 24.1, ازت نامحلول در شوینده اسیدی 0.11, 0.36 و 0.22, کلسیم 1.3, 1.4 و 1.2, فسفر 0.28, 0.23 و 0.24 و پتاسیم 1.5, 1.5 و 1.4 درصد بود. میزان ضرایب هضمی ماده خشک و ماده آلی, برای ریجیدولا به ترتیب 0.82 و 0.79, پلی مورفا 0.83 و 0.80 و برای اسکوتلاتا 0.75 و 0.69 به دست آمد. نتایج تجزیه پذیری موثر ماده خشک و پروتئین خام در سرعت عبور 0.05 برای ریجیدولا به ترتیب 0.72 و 0.58, پلی مورفا 0.71 و 0.56 و اسکوتلاتا 0.63 و 0.55 گردید. هم چنین, میزان خوشخوراکی (به روش مصرف کوتاه مدت) برای سه گونه به ترتیب برابر 12.8, 13.6, و 11.3 (گرم ماده خشک در دقیقه) بود. به طور کلی بر اساس روش های به کار گرفته در پژوهش حاضر, ارزش غذایی گونه های مورد آزمایش به ترتیب نزولی بدین صورت طبقه بندی (جهت تنظیم جیره های غذایی) می گردند؛ مدیکاگو ریجیدولا, میدکاگو پلی مورفا و مدیکاگو اسکوتلاتا

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    هدایت، ناصر، روزبهان، یوسف، و مدرس ثانوی، سیدعلی محمد. (1386). تعیین ارزش غذایی سه گونه یونجه یکساله با استفاده از روش های in vivo, in vitro و خوش خوراکی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(41 (ب))، 393-403. SID. https://sid.ir/paper/15030/fa

    Vancouver: کپی

    هدایت ناصر، روزبهان یوسف، مدرس ثانوی سیدعلی محمد. تعیین ارزش غذایی سه گونه یونجه یکساله با استفاده از روش های in vivo, in vitro و خوش خوراکی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(41 (ب)):393-403. Available from: https://sid.ir/paper/15030/fa

    IEEE: کپی

    ناصر هدایت، یوسف روزبهان، و سیدعلی محمد مدرس ثانوی، “تعیین ارزش غذایی سه گونه یونجه یکساله با استفاده از روش های in vivo, in vitro و خوش خوراکی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 41 (ب)، pp. 393–403، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15030/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button