مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,002
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

516
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مهاری پروتئین های مهارکننده پلی گالاکتوروناز لوبیا بر آنزیم پلی گالاکتوروناز قارچ های بیماری زای Fusarium oxysporum و Ascochyta rabiei گیاه نخود

صفحات

 صفحه شروع 345 | صفحه پایان 355

چکیده

 قارچ های بیماری زا به منظور نفوذ به بافت گیاهی از آنزیم های پلی گالاکتورونازی استفاده می کنند. در مقابل, برخی از گیاهان واجد پروتئین های مهار کننده پلی گالاکتوروناز (Polygalacturonase-Inhibiting Proteins/PGIP) می باشند که عملکرد این گلیکوپروتئین ها به تاخیر انداختن نفوذ هیف آن و در نتیجه عدم کلونیزاسیون قارچی می باشد. در این تحقیق PGIP از هیپوکتیل واریته های درخشان و ناز لوبیا (Phaseolus vulgaris) استخراج شد. سپس به روش کروماتوگرافی جذبی با استفاده از آنزیم پلی گالاکتوروناز به عنوان لیگاند اختصاصی, تخلیص گردید. خلوص محصول با روش SDS-PAGE مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که حاوی سه باند پروتئینی در محدوده 47-45 کیلو دالتونی بود. نتایج خالص سازی نشان داد که محصول به دست آمده از کروماتوگرافی جذبی از خلوص نسبتا بالایی برخوردار می باشد. هم چنین بازده خالص سازی PGIP با استفاده از کروماتوگرافی جذبی به میزان 1.68 میلی گرم PGIP به ازای 100 گرم هیپوکتیل تازه لوبیا می باشد. اثر مهاری پروتئین های تخلیص شده بر آنزیم پلی گالاکتوروناز جدایه های بیماری زای Fusarium oxysporum (جدایه F15) و Ascochyta rabiei (جدایه IK04) بررسی شد. پروتئین های استخراج شده از هیپوکتیل واریته های ناز و درخشان قبل از خالص سازی به ترتیب معادل 18 و 28 واحد فعالیت مهارکنندگی بر آنزیم پلی گالاکتوروناز قارچ Fusarium oxysporum از خود نشان می دادند در صورتی که این میزان مهارکنندگی پس از خالص سازی, هر کدام به 40 واحد افزایش یافت. هم چنین فعالیت مهارکنندگی PGIP از این دو واریته بر آنزیم پلی گالاکتوروناز قارچ Ascochyta rabiei قبل از خالص سازی هر کدام به میزان 9 واحد بوده و پس از خالص سازی این میزان مهارکنندگی به ترتیب به 18 و 29 واحد افزایش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده کلاگر، اباصلت، مصطفایی، علی، مطلبی، مصطفی، و زمانی، محمدرضا. (1386). اثر مهاری پروتئین های مهارکننده پلی گالاکتوروناز لوبیا بر آنزیم پلی گالاکتوروناز قارچ های بیماری زای Fusarium oxysporum و Ascochyta rabiei گیاه نخود. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(41 (ب))، 345-355. SID. https://sid.ir/paper/15034/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده کلاگر اباصلت، مصطفایی علی، مطلبی مصطفی، زمانی محمدرضا. اثر مهاری پروتئین های مهارکننده پلی گالاکتوروناز لوبیا بر آنزیم پلی گالاکتوروناز قارچ های بیماری زای Fusarium oxysporum و Ascochyta rabiei گیاه نخود. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(41 (ب)):345-355. Available from: https://sid.ir/paper/15034/fa

    IEEE: کپی

    اباصلت حسین زاده کلاگر، علی مصطفایی، مصطفی مطلبی، و محمدرضا زمانی، “اثر مهاری پروتئین های مهارکننده پلی گالاکتوروناز لوبیا بر آنزیم پلی گالاکتوروناز قارچ های بیماری زای Fusarium oxysporum و Ascochyta rabiei گیاه نخود،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 41 (ب)، pp. 345–355، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15034/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا