مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,217
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,066
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غنی سازی شیر با ویتامین A، بررسی میزان کاهش این ویتامین و ارزیابی حسی شیر غنی شده

صفحات

 صفحه شروع 357 | صفحه پایان 363

چکیده

 در این تحقیق از غنی سازی, به منظور یافتن راهکاری برای کنترل کمبود ویتامین A در کشورمان استفاده گردید. به این خاطر, مقادیر 4000, 3000 IU/L و 5000 پالمیتات ویتامین A روغنی شکل بعد از مرحله سپراسیون و قبل از مرحله هموژنیزاسیون به شیر حاوی 0.5 و %2.5 چربی اضافه شد و پس از پاستوریزاسیون شیر, بسته بندی در دو نوع کیسه پلیمری و بطری شیشه ای انجام گرفت. نمونه ها در شرایط معمولی یخچال (دمای 4.5oC) به مدت 48 ساعت نگه داری شدند. مقدار ویتامین A با استفاده از دستگاه HPLC اندازه گیری گردید. ارزیابی حسی به روش رتبه بندی انجام شد. روش های آماری مورد استفاده برای ارزیابی مقدار افت ویتامین, ANOVA و برای ارزیابی حسی, Friedman بود. تاثیر درصد چربی و نوع بسته بندی بر میزان باقی مانده ویتامین A معنی دار بود (P<0.001). میزان افت ویتامین A در شیر %0.5 چربی در کیسه پلیمری و بطری شیشه ای به طور معنی داری بیش از میزان افت ویتامین در شیر با %2.5 چربی بود. از طرفی در شیر با 0.5 و %2.5 چربی, میزان افت ویتامین در بطری شیشه ای بیش از کیسه پلیمری بود. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که شیر می تواند با ویتامین A تا حد 5000IU/L غنی شود بدون این که تاثیری در طعم و رنگ محصول داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ساده، رویا، آذر، مهین، شاهدی باغ خندان، محمد، و مظلومی، محمدتقی. (1386). غنی سازی شیر با ویتامین A, بررسی میزان کاهش این ویتامین و ارزیابی حسی شیر غنی شده. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(41 (ب))، 357-363. SID. https://sid.ir/paper/15035/fa

    Vancouver: کپی

    ساده رویا، آذر مهین، شاهدی باغ خندان محمد، مظلومی محمدتقی. غنی سازی شیر با ویتامین A, بررسی میزان کاهش این ویتامین و ارزیابی حسی شیر غنی شده. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(41 (ب)):357-363. Available from: https://sid.ir/paper/15035/fa

    IEEE: کپی

    رویا ساده، مهین آذر، محمد شاهدی باغ خندان، و محمدتقی مظلومی، “غنی سازی شیر با ویتامین A, بررسی میزان کاهش این ویتامین و ارزیابی حسی شیر غنی شده،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 41 (ب)، pp. 357–363، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15035/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button