مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,231
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

657
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پتانسیل های محرک رشد سویه های بومی ازتوباکتر کروکوکوم روی رشد، عملکرد و جذب عناصر غذایی در گندم

صفحات

 صفحه شروع 285 | صفحه پایان 296

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی اثر برخی از پتانسیل های محرک رشد شناخته شده در تعدادی از سویه های برتر Azotobacter chroococcum روی رشد, عملکرد و جذب عناصر غذایی در گندم (Triticum aestivum L.) در شرایط گلخانه ای به اجرا درآمد. تعدادی از سویه های ازتوباکتر کروکوکوم برتر از نظر تولید IAA, سیدوفور, هیدروژن سیانید و تثبیت کننده نیتروژن ملکولی انتخاب و بذر گندم رقم پیشتاز در قالب یک طرح کاملا تصادفی توسط این سویه ها تلقیح و برخی از شاخص های رشد, عملکرد و جذب عناصر غذایی اندازه گیری شد که اثر تلقیح باکتری بر روی شاخص های عملکرد بیولوژیک, درصد پروتئین دانه, وزن هزار دانه, شاخص سطح برگ و به ویژه جذب عناصر Fe, P, N و  Zn مثبت و معنی دار گردید. بیشترین آثار معنی دار در افزایش شاخص های مذکور در تیمارهای سویه های ازتوباکتر کروکوکوم تولید کننده فیتوهورمون (IAA) و سویه های تثبیت کننده نیتروژن ملکولی مشاهده گردید. به طور کلی بر اساس نتایج این مطالعه می توان گفت بعضی سویه های ازتوباکتر کروکوکوم بومی استان چهارمحال و بختیاری که در زمره ریزوباکتری های محرک رشد گیاه (PGPR) قرار گرفته بودند تاثیر مثبتی روی رشد و عملکرد گندم شامل عملکرد بیولوژیک و کیفیت دانه (درصد پروتئین دانه) تحت شرایط گلخانه ای داشته اند. هم چنین از این سویه ها می توان در جهت بهبود تغذیه گندم از نظر عناصر غذایی کم مصرف مانند آهن و روی استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رجایی، سعیده، علیخانی، حسینعلی، و رییسی گهرویی، فائز. (1386). اثر پتانسیل های محرک رشد سویه های بومی ازتوباکتر کروکوکوم روی رشد, عملکرد و جذب عناصر غذایی در گندم. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(41 (ب))، 285-296. SID. https://sid.ir/paper/15038/fa

Vancouver: کپی

رجایی سعیده، علیخانی حسینعلی، رییسی گهرویی فائز. اثر پتانسیل های محرک رشد سویه های بومی ازتوباکتر کروکوکوم روی رشد, عملکرد و جذب عناصر غذایی در گندم. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(41 (ب)):285-296. Available from: https://sid.ir/paper/15038/fa

IEEE: کپی

سعیده رجایی، حسینعلی علیخانی، و فائز رییسی گهرویی، “اثر پتانسیل های محرک رشد سویه های بومی ازتوباکتر کروکوکوم روی رشد, عملکرد و جذب عناصر غذایی در گندم،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 41 (ب)، pp. 285–296، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15038/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button