مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

9,709
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مزایا و معایب ظروف پلاستیکی و مقایسه آن ها با ظروف شیشه ای در صنایع غذایی

صفحات

 صفحه شروع 46 | صفحه پایان 52

چکیده

 استفاده از کالاهای پلاستیکی به خصوص در صنعت بسته بندی و ذخیره سازی مواد غذایی به دلیل وزن کم و مقاومت مکانیکی بالا, ماده اولیه ارزان, و نگهداری و حمل و نقل آسان بطری های پلاستیکی, روز به روز در حال افزایش است. در این مقاله به بررسی اثرات بطری های پلاستیکی از جنبه های پزشکی, زیست محیطی و مصرف انرژی پرداخته و با بطری های شیشه ای مقایسه می شوند. طبق آمار گزارش شده, پیش بینی شده است, مصرف بطری های پلاستیکی در ایران در سال جاری به بیش از 92000 تن افزایش می یابد. زیست تخریب ناپذیری, بازیافت و استفاده مجدد با کیفیت پایین این بطری ها باعث شده که نتوانند مکانی مناسب برای نگهداری مواد خوراکی باشند. انتشار ترکیبات سمی در محیط به خصوص در هوا در حین فرایند تولید, آزاد شدن ترکیبات سمی گوناگون مانند آنتیموان, روی, مشتقات برومید, دی اکسین و فنول ها اثرات مخربی است که این بطری ها بر محیط زیست و انسان خواهند داشت. همچنین استفاده از این ظرف ها به دلیل مشکلات متعدد در بازیافت و هزینه زیاد جهت خاکچال زباله های حاصل از بطری های پلاستیکی, مقرون به صرفه نمی باشند. در مقابل این مواد, بطری های شیشه ای از مواد معدنی ساخته شده که می توانند به راحتی و با هزینه پایین بازیافت شوند (15 تا 20 مرتبه) به گونه ای که بطری های شیشه ای بازیافت شده کاملا کیفیتی مانند بطری های اولیه داشته و نیز انرژی کمتری را نسبت به انرژی اولیه جهت تولید نیازمند هستند. بطری های شیشه ای می توانند محلی ایمن برای ذخیره سازی مواد خوراکی باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شایگان، جلال، و ذبیحی، محمد. (1393). مزایا و معایب ظروف پلاستیکی و مقایسه آن ها با ظروف شیشه ای در صنایع غذایی. مهندسی شیمی ایران، 13(73 (شماره ویژه: صنعت شیشه))، 46-52. SID. https://sid.ir/paper/150792/fa

    Vancouver: کپی

    شایگان جلال، ذبیحی محمد. مزایا و معایب ظروف پلاستیکی و مقایسه آن ها با ظروف شیشه ای در صنایع غذایی. مهندسی شیمی ایران[Internet]. 1393؛13(73 (شماره ویژه: صنعت شیشه)):46-52. Available from: https://sid.ir/paper/150792/fa

    IEEE: کپی

    جلال شایگان، و محمد ذبیحی، “مزایا و معایب ظروف پلاستیکی و مقایسه آن ها با ظروف شیشه ای در صنایع غذایی،” مهندسی شیمی ایران، vol. 13، no. 73 (شماره ویژه: صنعت شیشه)، pp. 46–52، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/150792/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button