مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

981
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

193
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب و قابلیت دسترسی حقیقی اسیدهای آمینه سه رقم سورگوم کم، متوسط و پرتانن در طیور

صفحات

 صفحه شروع 461 | صفحه پایان 469

چکیده

 به منظور بررسی و تعیین مقدار اسیدهای آمینه و قابلیت دسترسی آنها در ارقام مختلف سورگوم با مقدار تانن متفاوت, سه رقم سورگوم کم تانن (0.09%), متوسط تانن (0.19%) و پرتانن (0.37%) تحت شرایط یکسان زراعی کشت شده و پس از برداشت و تعیین ترکیبات شیمیایی و تانن, مقدار اسیدهای آمینه در هر سه رقم تعیین گردید. قابلیت دسترسی اسیدهای آمینه با استفاده از خروس های فاقد روده کور و روش سیبالد تعیین شد. نتایج نشان داد که متیونین و سیستین به ترتیب اولین و دومین اسیدهای آمینه محدود کننده در ارقام کم و متوسط تانن بودند, در حالی که در رقم پرتانن لیزین اولین (0.166%) و میتونین دومین (0.176%) اسیدهای آمینه محدود کننده بودند. مقدار متیونین در رقم کم تانن 0.114%, متوسط تانن 0.182% و در پرتانن 0.176% بود. علی رغم پایین تر بودن پروتئین خام در سورگوم پرتانن (10%), درصد اسید های آمینه هیستیدین, ایزولوسین و متیونین در بخش پروتئین در این رقم بالاتر از دو رقم دیگر بود. با افزایش مقدار تانن از قابلیت دسترسی اسیدهای آمینه کاسته شد و همه اسیدهای آمینه در رقم پرتانن قابلیت دسترسی کمتری نسبت به ارقام کم و متوسط تانن داشتند (P<0.05). در دو رقم پر و کم تانن, متیونین و در رقم متوسط تانن, اسید گلوتامیک بالاترین قابلیت دسترسی را نسبت به سایر اسیدهای آمینه نشان دادند. بیشترین تاثیر تانن بر اسید آمینه پرولین بود, به طوری که قابلیت دسترسی را نسبت به سایر اسیدهای آمینه نشان دادند. بیشترین تاثیر تانن بر اسید آمینه پرولین بود, به طوری که قابلیت دسترسی آن از 91.55% در رقم کم تانن به 84.82% در متوسط تانن و به 22.82% در پرتانن کاهش یافت (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عبادی، محمدرضا، پوررضا، جواد، ادریس، محمدعلی، سمیع، عبدالحسین، جمالیان، جلال، و میرهادی، سیداحمد. (1385). ترکیب و قابلیت دسترسی حقیقی اسیدهای آمینه سه رقم سورگوم کم, متوسط و پرتانن در طیور. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 10(4 (ب))، 461-469. SID. https://sid.ir/paper/15095/fa

    Vancouver: کپی

    عبادی محمدرضا، پوررضا جواد، ادریس محمدعلی، سمیع عبدالحسین، جمالیان جلال، میرهادی سیداحمد. ترکیب و قابلیت دسترسی حقیقی اسیدهای آمینه سه رقم سورگوم کم, متوسط و پرتانن در طیور. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1385؛10(4 (ب)):461-469. Available from: https://sid.ir/paper/15095/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا عبادی، جواد پوررضا، محمدعلی ادریس، عبدالحسین سمیع، جلال جمالیان، و سیداحمد میرهادی، “ترکیب و قابلیت دسترسی حقیقی اسیدهای آمینه سه رقم سورگوم کم, متوسط و پرتانن در طیور،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 10، no. 4 (ب)، pp. 461–469، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15095/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button