مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,226
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزش غذایی تفاله مرکبات (لیمو و پرتقال) عمل آوری شده با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا (Neurospora sitophila)

صفحات

 صفحه شروع 495 | صفحه پایان 505

چکیده

 در این بررسی ارزش غذایی تفاله های لیمو و پرتقال عمل آوری شده با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا از طریق تجزیه شیمیایی, ضرایب هضمی ماده خشک و ماده آلی به روش in vitro, تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام به روش in sacco مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج بدست آمده بوسیله آزمون t مقایسه شدند. مقادیر پروتئین خام, خاکستر خام, ماده آلی, دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز برای تفاله لیموی عمل آوری نشده به ترتیب 21.3, 93.8, 6.2, 6.3 و 17.9, تفاله لیموی عمل آوری شده 12.7, 89.4, 10.6, 25.1 و 6.8, تفاله پرتقال عمل آوری نشده 26.1, 94.5, 6.5, 6.8 و 20.3 و تفاله پرتقال عمل آوری شده 18.5, 91.9, 8.1, 23.2 و 15 درصد بود. تفاوت تجزیه شیمیایی انجام شده بین نمونه های عمل آوری نشده و شده هر دو نوع تفاله در سطح (P<0.01) معنی دار بود. ضرایب هضمی ماده خشک و آلی و ماده آلی قابل هضم در ماده خشک برای تفاله لیموی عمل آوری نشده به ترتیب 80.5, 79.3 و 75.5, تفاله لیموی عمل آوری شده 93.5, 91.4 و (P<0.01) 83.5, تفاله پرتقال عمل آوری نشده 82.8, 81.5 و 78.2 و تفاله پرتقال عمل آوری شده 94.5, 91.2 و 86.9 درصد (P<0.01) گردید. تفاوت در ضرایب هضمی انجام شده بین نمونه های عمل آوری نشده و شده هر دو نوع تفاله در سطح (P<0.01) معنی دار بود. تجزیه پذیری ماده خشک (با سرعت عبور 0.05) تفاله لیموی عمل آوری نشده 66.3, تفاله لیموی عمل آوری شده 75.2, تفاله پرتقال عمل آوری نشده 68.7 و تفاله پرتقال عمل آوری شده 75.5 درصد بود. تفاوت در تجزیه پذیری ماده خشک انجام شده بین نمونه های عمل آوری نشده و شده هر دو نوع تفاله در سطح (P<0.01) معنی دار بود. میزان تجزیه پذیری موثر پروتئین (با سرعت عبور 0.05) برای تفاله لیموی عمل آوری نشده و عمل آوری به ترتیب 12.1 و 73.7 و برای تفاله پرتقال عمل آوری نشده و عمل آوری شده 14.8 و 77.8 درصد گردید. تفاوت در تجزیه پذیری موثر پروتئین انجام شده بین نمونه های عمل آوری نشده و شده هر دو نوع تفاله در سطح (P<0.01) معنی دار بود. به طور کلی, عمل آوری تفاله مرکبات با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا باعث بهبود غلظت پروتئین, افزایش ضرایب هضمی و تجزیه پذیری موثر پروتئین گردید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناظم، کوروش، روزبهان، یوسف، و شجاع الساداتی، سیدعباس. (1387). ارزش غذایی تفاله مرکبات (لیمو و پرتقال) عمل آوری شده با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا (Neurospora sitophila). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 12(43 (ب))، 495-505. SID. https://sid.ir/paper/15124/fa

    Vancouver: کپی

    ناظم کوروش، روزبهان یوسف، شجاع الساداتی سیدعباس. ارزش غذایی تفاله مرکبات (لیمو و پرتقال) عمل آوری شده با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا (Neurospora sitophila). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1387؛12(43 (ب)):495-505. Available from: https://sid.ir/paper/15124/fa

    IEEE: کپی

    کوروش ناظم، یوسف روزبهان، و سیدعباس شجاع الساداتی، “ارزش غذایی تفاله مرکبات (لیمو و پرتقال) عمل آوری شده با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا (Neurospora sitophila)،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 12، no. 43 (ب)، pp. 495–505، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15124/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button