مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

16
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

درجه بندی فندق با استفاده از پاسخ صوتی

صفحات

 صفحه شروع 72 | صفحه پایان 84

چکیده

 یکی از روشهای مهم به صرفه و سریع برای ارزیابی غیر مخرب کیفی محصولات باغی و کشاورزی استفاده از تحلیل پاسخ صوتی حاصل از ضربه میباشد.دراین پژوهش, امکان استفاده از پردازش صدای حاصل از برخورد فندق با صفحه آهنی گالوانیزه برای جداسازی فندق های درشت, متوسط, ریز و نیز جداسازی انواع مغز دار و پوک بررسی شده است. ر این اساس سامانه ای برمبنای روش تک ضربی برای تولید صدای فندق در اثر برخورد با سطح آهنی و استفاده از تکنیک های هوش مصنوعی برای تشخیص و طبقه بندی محصول براساس ویژگی های استخراج شده از سیگنال صوتی آنها طراحی و ساخته شد. ابتدا فندق ها براساس اندازه به سه گروه درشت, متوسط وریز تقسیم شده سپس فندق های هر گروه وزن شده تا انواع مغزدار و پوک از یکدیگر تفکیک شوند. به منظور نمونه برداری, تمامی فندق ها از ارتفاع 35و 45 سانتی متری رها شده تا با صفحه آهنی برخورد نمایند. سپس صدای برخورد حاصل از ضربه, توسط میکروفن با دقت بالا ضبط گردید. سیگنال های ضبط شده توسط تبدیل فوریه سریع (FFT) از حوزه زمان به حوزه فرکانس برده و با استفاده از ویژگی های بدست آمده درجه بندی میشوند. نتایج بررسی سیگنال های صوتی نشان میدهد با مقایسه رابطه مستقیم وزن با دامنه و تراز فشار صوت, فندقی که دارای دامنه کمتر از121/0 پاسکال و تراز فشارصوت کمتراز 2/75 دسی بل باشد توخالی یا دارای مغز نارس میباشد. با بررسی صورت گرفته ارتفاع سقوط هیچ تفاوتی معنی داری در تشخیص درجه بندی کیفی نمونه نداشته لذا ارتفاع 35 سانتیمتر و فشار صوت بالاتر از 2/75 بهترین نتیجه برای تشخیص فندق سالم و توپر را دارا میباشد. نتایج حاصل از این تحقیق در ترکیب با روش های متداول جداسازی فندق, نشان میدهد تحلیل پاسخ صوتی به عنوان یکی از روش های غیرمخرب درجه بندی فندق میتواند علاوه بر افزایش سرعت و دقت جداسازی, باعث کاهش آسیب دیدگی آنها نیز گردد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button