مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,784
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

792
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برخی ویژگی های کیفی و وضعیت تغذیه ای خیار گلخانه ای در استان قم

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 133

چکیده

 این پژوهش با هدف بررسی وضعیت تغذیه ای و برخی جنبه های کیفی خیار گلخانه ای در استان قم انجام شد. بعد از انتخاب 20 واحد گلخانه در استان, غلظت عناصر غذایی کم مصرف و پرمصرف به همراه سرب و کادمیم در خاک و گیاه اندازه گیری شد. هم چنین برخی شاخص های کیفیت میوه تعیین شد. غلظت فسفر و پتاسیم در خاک گلخانه ها بسیار بالاتر از حد بحرانی آنها بود. میانگین غلظت آهن, مس و منگنز قابل عصاره گیری با DTPA خاک به ترتیب برابر با 12.0, 1.98 و 14.50 میلی گرم در کیلوگرم بود. میانگین غلظت کلسیم در برگ خیار بیشتر و در میوه کمتر از آستانه کفایت بود. بیشتر نمونه های میوه دچار کمبود پتاسیم, آهن, روی, مس و منگنز بودند. میانگین غلظت نیترات (336 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر) و سرب بخش خوراکی خیار (0.34 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر) بالاتر از حد مجاز بود. غلظت اسید آسکوربیک میوه با غلظت آهن ارتباط مثبت و معنی داری داشت. هم چنین بین غلظت منیزیم میوه با میزان کل مواد جامد محلول هم بستگی مثبت و با درصد رطوبت میوه ها هم بستگی منفی دیده شد. نتایج نشان داد که مدیریت تغذیه ای نامطلوب در گلخانه های خیار علاوه بر کمبود عناصر غذایی کم مصرف, افزایش غلظت نیترات و سرب را در پی داشته که از جهت سلامت مصرف کنندگان دارای اهمیت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سنایی استوار، آزاده، خوشگفتارمنش، امیرحسین، و میرزاپور، محمدهادی. (1389). برخی ویژگی های کیفی و وضعیت تغذیه ای خیار گلخانه ای در استان قم. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 14(54)، 123-133. SID. https://sid.ir/paper/15138/fa

    Vancouver: کپی

    سنایی استوار آزاده، خوشگفتارمنش امیرحسین، میرزاپور محمدهادی. برخی ویژگی های کیفی و وضعیت تغذیه ای خیار گلخانه ای در استان قم. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1389؛14(54):123-133. Available from: https://sid.ir/paper/15138/fa

    IEEE: کپی

    آزاده سنایی استوار، امیرحسین خوشگفتارمنش، و محمدهادی میرزاپور، “برخی ویژگی های کیفی و وضعیت تغذیه ای خیار گلخانه ای در استان قم،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 14، no. 54، pp. 123–133، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15138/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button