مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,893
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

713
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دانه گیاه خار مریم بر سیستم ایمنی همورال و شمار باکتری های مفید و مضر دستگاه گوارش جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 22

چکیده

 این پژوهش برای بررسی اثر سطوح مختلف دانه خارمریم بر میکروفلور روده و سامانه ایمنی جوجه های گوشتی انجام شد. پژوهش کنونی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار, 4 تکرار و 20 جوجه در هر تکرار انجام شد. جیره های آزمایشی شامل: جیره پایه بدون افزودن پودر دانه خارمریم, جیره پایه دارای 0.2 درصد پودر دانه خارمریم, جیره پایه دارای 0.4 درصد پودر دانه خارمریم و جیره پایه دارای 0.6 درصد پودر دانه خارمریم بودند. برای بررسی کارایی سامانه ایمنی با تزریق یاخته های قرمز گوسفند به عنوان پادگن, پاسخ ایمنی به روش هماگلوتاسیون ارزیابی و وزن نسبی اندام های ایمنی شامل بورس فابرسیوس و طحال اندازه گیری شد. همچنین در سنین 21 و 42 روزگی شمار دو گروه از باکتری های اشریشیا کلی و لاکتوباسیلوس مورد بررسی قرار گرفتند. ایمنوگلوبولین کل خون تیمارهای دریافت کننده 0.2, 0.4 و 0.6 درصد خارمریم نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی داری داشتند. تیمار دریافت کننده 0.6 درصد خارمریم افزایش معنی داری در IgY نسبت به تیمارهای شاهد و 0.2 درصد خارمریم نشان داد. همچنین همه تیمارهای دارای خارمریم نسبت به تیمار شاهد دارای IgM بالاتری بودند. نتایج نشان داد که شمار باکتری های لاکتوباسیلوس در تیمارهای 0.4 و 0.6 درصد خارمریم نسبت به تیمار شاهد در 21 روزگی به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.05). در 21 روزگی شمار باکتری های اشریشیا کلی در تیمارهای دریافت کننده 0.4 و 0.6 درصد خارمریم نسبت به تیمار شاهد کاهش معنی داری داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، میثم، نقی ها، رضا، پارسایی، سیامک، و معمار، مهرداد. (1395). اثر دانه گیاه خار مریم بر سیستم ایمنی همورال و شمار باکتری های مفید و مضر دستگاه گوارش جوجه های گوشتی. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، 12(2 (پیاپی 33) )، 13-22. SID. https://sid.ir/paper/152180/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری میثم، نقی ها رضا، پارسایی سیامک، معمار مهرداد. اثر دانه گیاه خار مریم بر سیستم ایمنی همورال و شمار باکتری های مفید و مضر دستگاه گوارش جوجه های گوشتی. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)[Internet]. 1395؛12(2 (پیاپی 33) ):13-22. Available from: https://sid.ir/paper/152180/fa

    IEEE: کپی

    میثم جعفری، رضا نقی ها، سیامک پارسایی، و مهرداد معمار، “اثر دانه گیاه خار مریم بر سیستم ایمنی همورال و شمار باکتری های مفید و مضر دستگاه گوارش جوجه های گوشتی،” میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، vol. 12، no. 2 (پیاپی 33) ، pp. 13–22، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/152180/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button