مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,148
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

757
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر حلال مصرفی، خوراک ورودی و روش روغن گیری در تهیه عصاره استاندارد شده سیلی مارین

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 175

چکیده

 مقدمه: گیاه خارمریم (Silybum marianum) گیاهی یکساله یا دو ساله بومی نواحی مدیترانه ای است که در سراسر دنیا به صورت کاشته شده یافت می شود. عصاره تهیه شده از بذرهای این گیاه برای درمان بیماری های کبد از زمان باستان مورد استفاده بوده است. ترکیبات شاخص این گیاه دارویی ترکیبات فلاونولیگنانی هستند که از سیلی بین به عنوان مهم ترین آنان یاد می شود.هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر انواع خوراک ورودی, نوع حلال مصرفی و نوع روش روغن گیری بذرها در فرآیند تهیه عصاره از بذر گیاه خارمریم بوده است.روش بررسی: در این مطالعه از روش استخراج با رفلاکس ساده جهت تهیه عصاره استفاده شد. طول مدت زمان استخراج برای تمام نمونه ها شش ساعت و دما نیز در 60oC ثابت در نظر گرفته شد. انواع خوراک ورودی شامل دانه کامل آسیاب شده, تفاله روغن گیری شده با حلال, تفاله روغن گیری شده به روش پرس سرد و پریکارپ جدا شده از بذرها تهیه و وارد سیستم استخراج شد. همچنین, سه حلال مختلف شامل: اتانول 80 درصد, متانول و متانول 80 درصد در نظر گرفته شد. عصاره های تهیه شده توزین شده و به منظور تعیین کمی مقدار سیلی مارین از دستگاه HPLC استفاده شد.نتایج: بر اساس داده ها, غلظت و مقدار سیلی مارین در عصاره های تهیه شده مقایسه شد. عصاره تهیه شده با خوراک بذر کامل و حلال متانول بیشترین مقدار ماده موثره را استخراج نمود در حالی که بالاترین غلظت سیلی مارین در عصاره تهیه شده با خوراک ورودی پریکارپ بذر و حلال اتانول 80 درصد حاصل شد.نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه به خوبی نشان می دهد, با استفاده از بذر کامل و حلال متانول می توان مقدار بیشتری ماده موثره را استخراج نمود که البته این امر به قیمت ناخالصی بیشتر در عصاره خواهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حاجی آقایی، رضا، رضازاده، شمسعلی، غفارزادگان، رضا، و محمدنژاد، آمنه. (1397). بررسی تاثیر حلال مصرفی, خوراک ورودی و روش روغن گیری در تهیه عصاره استاندارد شده سیلی مارین. گیاهان دارویی، 17 (دوره دوم)(66 )، 167-175. SID. https://sid.ir/paper/15221/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی آقایی رضا، رضازاده شمسعلی، غفارزادگان رضا، محمدنژاد آمنه. بررسی تاثیر حلال مصرفی, خوراک ورودی و روش روغن گیری در تهیه عصاره استاندارد شده سیلی مارین. گیاهان دارویی[Internet]. 1397؛17 (دوره دوم)(66 ):167-175. Available from: https://sid.ir/paper/15221/fa

    IEEE: کپی

    رضا حاجی آقایی، شمسعلی رضازاده، رضا غفارزادگان، و آمنه محمدنژاد، “بررسی تاثیر حلال مصرفی, خوراک ورودی و روش روغن گیری در تهیه عصاره استاندارد شده سیلی مارین،” گیاهان دارویی، vol. 17 (دوره دوم)، no. 66 ، pp. 167–175، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15221/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button