مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,786
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

724
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسانس ریحان بر کنترل پوسیدگی خاکستری و کیفیت پس از برداشت توت فرنگی (سلوا)

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 139

چکیده

 مقدمه: اسانس ها به عنوان ترکیباتی پیچیده در قسمت های مختلف گیاهان تولید شده و وظایف مختلفی را بر عهده دارند.هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر اسانس ریحان (Ocimum basilicum L.) بر کنترل پوسیدگی خاکستری و کیفیت پس از برداشت توت فرنگی است.روش بررسی: این آزمایش به دو صورت درشیشه و درزیوه انجام شد. در شرایط درون شیشه ای اسانس ریحان با دو روش «دیسک کاغذی» و «مخلوط با محیط کشت» در غلظت های 250, 500, 750 و 1000 میکرولیتر بر لیتر روی قارچ بوترتیس سینرا تیمار شد. در مرحله دوم اسانس ریحان در غلظت های 60, 250, 500 و 1000 میکرولیتر بر لیتر با روش «دیسک کاغذی» بر روی میوه توت فرنگی تیمار شد.نتایج: نتایج آزمایش درون شیشه ای نشان داد که اسانس ریحان هنگام استفاده از روش «دیسک کاغذی», در همه غلظت های به کار رفته به طور کامل از رشد قارچ جلوگیری نمود. نتایج آزمایش بر روی میوه نشان داد که اسانس ریحان در غلظت های به کار رفته در مقایسه با شاهد به طور قابل ملاحظه ای از رشد قارچ بوترتیس سینرا روی میوه توت فرنگی جلوگیری نمود. هم چنین اسانس ریحان در غلظت های پایین 60 و 250 میکرولیتر بر لیتر اثر مثبتی روی برخی پارامترهای کیفی (رنگ, اسیدیته قابل تیتراسیون, میزان مواد جامد محلول, میزان ویتامین C و سفتی بافت) میوه داشت. به طوری که میوه های تیمار شده با اسانس ریحان سفت تر, ویتامینC  بیشتر, رنگ بهتر و میزان مواد جامد محلول بالاتری از میوه های شاهد داشتند. در حالی که غلظت های بالای اسانس ریحان (500 و 1000 میکرولیتر بر لیتر) باعث سوختگی کاسبرگ ها و ظهور علایم سمیت در روی میوه شد. همه غلظت های به کار رفته از اسانس ریحان طعم میوه را تحت تاثیر قرار داد به ویژه غلظت 1000 میکرولیتر بر لیتر که باعث کاهش سفتی بافت میوه و محتوای ویتامین C شد.نتیجه گیری: اسانس ریحان به دلیل داشتن خاصیت قارچ کشی بالا می تواند جایگزین قارچ کش های مصنوعی در کنترل بیماری های قارچی بر روی محصولات کشاورزی شود ولی برای رسیدن به فرمولاسیون مناسب تحقیقات زیادی لازم است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

اصغری مرجانلو، ابوالفضل، مستوفی، یونس، شعیبی، شهرام، و مقومی، مهشاد. (1387). تاثیر اسانس ریحان بر کنترل پوسیدگی خاکستری و کیفیت پس از برداشت توت فرنگی (سلوا). گیاهان دارویی، 8(29)، 131-139. SID. https://sid.ir/paper/15239/fa

Vancouver: کپی

اصغری مرجانلو ابوالفضل، مستوفی یونس، شعیبی شهرام، مقومی مهشاد. تاثیر اسانس ریحان بر کنترل پوسیدگی خاکستری و کیفیت پس از برداشت توت فرنگی (سلوا). گیاهان دارویی[Internet]. 1387؛8(29):131-139. Available from: https://sid.ir/paper/15239/fa

IEEE: کپی

ابوالفضل اصغری مرجانلو، یونس مستوفی، شهرام شعیبی، و مهشاد مقومی، “تاثیر اسانس ریحان بر کنترل پوسیدگی خاکستری و کیفیت پس از برداشت توت فرنگی (سلوا)،” گیاهان دارویی، vol. 8، no. 29، pp. 131–139، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15239/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button