مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,873
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

805
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه آوندول (.Smyrnium cordifolium Boiss) در پنج منطقه رویشی استان لرستان

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 41

چکیده

 مقدمه: آوندول گیاهی است از خانواده جعفری که در نواحی غرب و جنوب غرب ایران به صورت وحشی می روید و در این مناطق این گیاه دارای استفاده های متعدد غذایی و دارویی است.هدف: شناسایی مواد تشکیل دهنده اسانس گیاه S. cordifolium رشد یافته در مناطق مختلف استان لرستان و بررسی تاثیر عوامل محیطی بر آن.روش بررسی: گیاه مذکور از پنج منطقه مختلف استان لرستان جهت بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس جمع آوری گردید. گیاهان جمع آوری شده پس از خشک شدن در سایه با روش تقطیر با آب اسانس گیری شدند. اسانس ها جهت تجزیه و شناسایی مواد متشکله آن به دستگاه های GC و GC/MS تزریق شدند.نتایج: بازده اسانس مناطق مختلف بین 0.07 %v/w تا0.55 %v/w  متغیر بود. بیشترین مقدار اسانس مربوط به منطقه پلدختر و کمترین مقدار مربوط به منطقه الیگودرز بود در اسانس این گیاه در مجموع 18 ترکیب شناسایی گردید. در اسانس مناطق مختلف دو سزکویی ترپن اکسیژنه Curzerene و Curzerenone بیشترین مقادیر را دارا هستند. از ترکیبات مشترک و شاخص این گیاه در مناطق مختلف می توان Germacrene-D, Isopimarol, Phyllocladanal را نام برد. در مناطق کوهدشت و خرم آباد Curzerene به ترتیب با 39.4 و 34.2 درصد و در مناطق پلدختر, نورآباد و الیگودرز Curzerenone به ترتیب با 49.4, 33.8 و 35.6 درصد ترکیبات اصلی اسانس را تشکیل می دهند .Germacrene-D از سزکویی ترپن های موجود در این گیاه است که در اسانس مناطق الیگودرز و نورآباد در مقدار قابل توجه وجود دارد.نتیجه گیری: ترکیبات شناسایی شده موجود در اسانس نواحی مختلف از نظر کمی و کیفی تفاوت ها و شباهت هایی را با هم نشان می دهند. آنالیزهای GC/MS نشان داد که در مناطق مختلف ترکیبات سزکویی ترپنی عمده ترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه آوندول محسوب می شوند. ترکیبات مونوترپنی آلفا - پینن و بتا - پینن فقط در نمونه های نورآباد و الیگودرز با اقلیم سرد مشاهده می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی، اکبر، و امیری، حمزه. (1385). بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه آوندول (.Smyrnium cordifolium Boiss) در پنج منطقه رویشی استان لرستان. گیاهان دارویی، 5(20)، 36-41. SID. https://sid.ir/paper/15247/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی اکبر، امیری حمزه. بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه آوندول (.Smyrnium cordifolium Boiss) در پنج منطقه رویشی استان لرستان. گیاهان دارویی[Internet]. 1385؛5(20):36-41. Available from: https://sid.ir/paper/15247/fa

    IEEE: کپی

    اکبر اسماعیلی، و حمزه امیری، “بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه آوندول (.Smyrnium cordifolium Boiss) در پنج منطقه رویشی استان لرستان،” گیاهان دارویی، vol. 5، no. 20، pp. 36–41، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15247/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button