مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

771
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مواد متشکله موجود در اسانس و اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف گیاه Allium jesdianum Boiss. & Buhse

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 44

چکیده

 مقدمه: گیاه Allium jesdianum گیاهی است متعلق به تیره لاله  که در مناطق غرب و جنوب غرب ایران به صورت وحشی می روید و در این مناطق دارای استفاده های متعدد غذایی و دارویی است.هدف: شناسایی مواد تشکیل دهنده اسانس گیاه A. jesdianum و بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف این گیاه.روش بررسی: گیاه مذکور از ارتفاعات شهرستان خرم آباد در فرورین ماه 81 در مرحله گل دهی جمع آوری گردید و با روش Hydrodistillation مورد اسانس گیری قرار گرفت. مواد متشکله اسانس با استفاده از دستگاهGC  و GC/MS مورد آنالیز قرار گرفت. در شناسایی تشکیل دهنده های اسانس از اندیس بازداری ترکیبات استفاده شد. در اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های آبی, اتانولی, اتری و متانولی گیاه بررسی شده, از روش حفر چاهک و اندازه گیری قطر هاله بازدارندگی رشد و همچنین آنتی بیوتیک جنتامایسین برای مقایسه اثرات ضد میکروبی استفاده شد.نتایج: راندمان اسانس در این گیاه  0.1w/wدرصد بود. عمده ترین ترکیبات موجود در این اسانس عبارتند از: هگزادکانوییک اسید (19.03 درصد), دی سولفیدمتیل – 1 – اتیل (9.25  درصد), تری سولفید دی متیل (22.34 درصد), فیتول (12.82 درصد), پنتاکوسان (8.03 درصد) و کورزرن (7.62 درصد). نتایج بررسی اثرات ضد میکروبی نشان داد که اثرات بازدارندگی رشد عصاره ها به ویژه عصاره های اتانولی بیش از اسانس ها است, همچنین عصاره های آبی این گیاه تقریبا فاقد اثرات آنتی باکتریال است.نتیجه گیری: شناسایی مواد متشکله اسانس گونه مورد بررسی نشان داد که اسانس این گیاه همانند اغلب گونه های جنس Allium عمدتا از ترکیبات سولفیدی تشکیل یافته است و اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف این گیاه احتمالا به دلیل حضور همین ترکیبات است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امیری، حمزه. (1385). بررسی مواد متشکله موجود در اسانس و اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف گیاه Allium jesdianum Boiss. & Buhse. گیاهان دارویی، 6(1 (ویژه نامه گیاهان با اثر ضد میکروبی))، 39-44. SID. https://sid.ir/paper/15255/fa

    Vancouver: کپی

    امیری حمزه. بررسی مواد متشکله موجود در اسانس و اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف گیاه Allium jesdianum Boiss. & Buhse. گیاهان دارویی[Internet]. 1385؛6(1 (ویژه نامه گیاهان با اثر ضد میکروبی)):39-44. Available from: https://sid.ir/paper/15255/fa

    IEEE: کپی

    حمزه امیری، “بررسی مواد متشکله موجود در اسانس و اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف گیاه Allium jesdianum Boiss. & Buhse،” گیاهان دارویی، vol. 6، no. 1 (ویژه نامه گیاهان با اثر ضد میکروبی)، pp. 39–44، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15255/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button