مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,106
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر غلظت های مختلف اسانس سیر بر روی منحنی رشد و میزان توکسین TDH تولیدی توسط ویبریو پاراهمولیتیکوس

صفحات

 صفحه شروع 156 | صفحه پایان 162

چکیده

 مقدمه: گاستروانتریت حاد ناشی از باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس در انسان, متعاقب مصرف غذاهای دریایی خام یا نیمه پخته آلوده به این باکتری ایجاد می شود. بیماری زایی ویبریو پاراهمولیتیکوس با توانایی تولید نوعی توکسین به نام TDH رابطه مستقیم دارد.هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر اسانس سیر بر حداقل غلظت بازدارندگی (MIC), حداقل غلظت کشندگی (MBC), نمودار رشد و میزان تولید توکسین TDH باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس بود.روش بررسی: اثر 5 غلظت اسانس سیر (صفر, 0.005, 0.015, 0.03 و 0.045 درصد) بر MIC, MBC, نمودار رشد باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس و میزان توکسین تولیدی در محیط کشت آبگوشت قلب و مغز مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: میزان حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس سیر 0.03 درصد به دست آمد. تیتر توکسین تولیدی در دمای 35 درجه در حالت صفر و 0.005 درصد اسانس سیر برابر 1/256 بود, در حالی که این میزان در شرایط مشابه در حالت 0.015 درصد اسانس برابر 1/64 بود. غلظت های 0.005 و 0.015 درصد اسانس سیر باعث کاهش سرعت رشد باکتری به طور معنی داری (p<0.05) نسبت به گروه کنترل شد.نتیجه گیری: اسانس سیر باعث ممانعت از رشد باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس می شود. همچنین بر سرعت رشد باکتری و تولید توکسین TDH هم اثر کاهشی دارد. پیشنهاد می شود این مطالعه در مدل غذایی نیز مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت مثبت بودن اثرات آن بتوان از این ترکیب به عنوان نگهدارنده مناسب جهت پیشگیری از بیماری زایی ویبریو پاراهمولیتیکوس استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آخوندزاده بستی، افشین، مشاک، زهره، خنجری، علی، رضایی، محمدعادل، محمدخان، فاطمه، طاهری میرقائد، علی، فقیه فرد، پیمان، و طیارهشتجین، نسرین. (1393). مطالعه اثر غلظت های مختلف اسانس سیر بر روی منحنی رشد و میزان توکسین TDH تولیدی توسط ویبریو پاراهمولیتیکوس. گیاهان دارویی، 13(50)، 156-162. SID. https://sid.ir/paper/15268/fa

    Vancouver: کپی

    آخوندزاده بستی افشین، مشاک زهره، خنجری علی، رضایی محمدعادل، محمدخان فاطمه، طاهری میرقائد علی، فقیه فرد پیمان، طیارهشتجین نسرین. مطالعه اثر غلظت های مختلف اسانس سیر بر روی منحنی رشد و میزان توکسین TDH تولیدی توسط ویبریو پاراهمولیتیکوس. گیاهان دارویی[Internet]. 1393؛13(50):156-162. Available from: https://sid.ir/paper/15268/fa

    IEEE: کپی

    افشین آخوندزاده بستی، زهره مشاک، علی خنجری، محمدعادل رضایی، فاطمه محمدخان، علی طاهری میرقائد، پیمان فقیه فرد، و نسرین طیارهشتجین، “مطالعه اثر غلظت های مختلف اسانس سیر بر روی منحنی رشد و میزان توکسین TDH تولیدی توسط ویبریو پاراهمولیتیکوس،” گیاهان دارویی، vol. 13، no. 50، pp. 156–162، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15268/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button