مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,136
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

456
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کمی و کیفی اسانس دو گونه مرزنجوش وحشی (.Origanum vulgare L) و مرزنجوش اروپایی (.Origanum majorana L) در ایران

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 171

چکیده

 مقدمه: مرزنجوش گیاهی متعلق به خانواده نعناعیان و از گیاهان دارویی و اسانس دار مهمی می باشد که در اکثر نقاط دنیا استفاده می شود.هدف: هدف از انجام این تحقیق شناسایی و مقایسه ترکیبات و مقدار اسانس گونه های مرزنجوش وحشی و اروپایی به منظور مشخص نمودن مهم ترین ترکیبات دارویی آن ها است.روش بررسی: دو گونه مهم از سرده مرزنجوش شامل.Origanum vulgare L. و Origanum majorana L. در ابتدای تیر ماه سال 1392 از مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده گیاهان دارویی با چهار تکرار جمع آوری شد. اسانس گیری از اندام هوایی خشک شده دو گونه مذکور به روش تقطیر با آب صورت گرفت و اجزای اسانس با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف نگار جرمی (GC/MS) شناسایی شدند.نتایج: آنالیز اسانس گیاهان نشان داد که میزان اسانس در گونه O. vulgare برابر 0.13 درصد در ماده خشک بود و ترکیبات ترانس کاریوفیلن (21.46 درصد), جرماکرن -  D(18.99 درصد) و (E, E-a) فارنسن (9.12 درصد) به ترتیب بیشترین اجزای اسانس بودند. همچنین در گونه O. majorana میزان اسانس برابر 1.09 درصد در ماده خشک بود و ترکیبات ترپینولن-4- ال (23.11 درصد), g-ترپینن (13.94 درصد) و a- ترپینن (8.11 درصد) به ترتیب بیشترین اجزای اسانس را تشکیل می دادند.نتیجه گیری: به طور کلی هر دو گونه در مقدار, گروه ترکیبات و مهم ترین ترکیب اسانس نسبت به هم متفاوت بودند. در گونه O. vulgare با مقدار اسانس کمتر, ترکیبات سزکویی ترپن های هیدروکربنی با 69.18 درصد بیشترین اجزای اسانس را تشکیل می دادند, در حالی که در گونه O. majorana با میزان اسانس بیشتر, ترکیبات مونوترپن های هیدروکربنی با 42.53 درصد بخش عمده اجزای اسانس را به خود اختصاص دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    طهماسبی، سمیه، مجد، احمد، مهرآفرین، علی، و جنوبی، پریسا. (1393). ارزیابی کمی و کیفی اسانس دو گونه مرزنجوش وحشی (.Origanum vulgare L) و مرزنجوش اروپایی (.Origanum majorana L) در ایران. گیاهان دارویی، 13(50)، 163-171. SID. https://sid.ir/paper/15269/fa

    Vancouver: کپی

    طهماسبی سمیه، مجد احمد، مهرآفرین علی، جنوبی پریسا. ارزیابی کمی و کیفی اسانس دو گونه مرزنجوش وحشی (.Origanum vulgare L) و مرزنجوش اروپایی (.Origanum majorana L) در ایران. گیاهان دارویی[Internet]. 1393؛13(50):163-171. Available from: https://sid.ir/paper/15269/fa

    IEEE: کپی

    سمیه طهماسبی، احمد مجد، علی مهرآفرین، و پریسا جنوبی، “ارزیابی کمی و کیفی اسانس دو گونه مرزنجوش وحشی (.Origanum vulgare L) و مرزنجوش اروپایی (.Origanum majorana L) در ایران،” گیاهان دارویی، vol. 13، no. 50، pp. 163–171، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15269/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button