مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

702
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مکمل زعفران بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی طی یک جلسه فعالیت برون گرا در مردان فعال

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 63

چکیده

 مقدمه: فعالیت بدنی و ورزش به علت افزایش روند اکسیداسیون سلولی موجب تولید رادیکال های آزاد و افزایش ROS (گونه های فعال اکسیژن) می شود که این پدیده در درازمدت تخریب بافتی را به همراه دارد. عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد و سیستم دفاع آنتی اکسیدانی باعث ایجاد استرس اکسیداتیو می شود. به همین دلیل ورزشکاران و افراد فعال نیازمند مصرف مکمل های آنتی اکسیدانی می باشند.هدف: بر این اساس این مطالعه با هدف بررسی اثر مکمل زعفران بر آنزیم های آنتی اکسیدانی طی یک جلسه فعالیت برونگرا طراحی و اجرا شد.روش بررسی: در یک کارآزمایی نیمه تجربی, 21 مرد فعال به صورت هدفمند در دسترس به عنوان آزمودنی انتخاب و به طور تصادفی در 3 گروه مکمل زعفران (7 نفر), گروه مکمل ویتامین C به عنوان کنترل مثبت (7 نفر) و دارونما (7 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی ها به مدت 14 روز 100 میلی گرم زعفران, 100 میلی گرم دارونما و 1000 میلی گرم ویتامین C را به شکل کپسول دریافت کردند. بعد از 14 روز مکمل گیری, آزمودنی ها با شدت 70 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی روی تردمیل با شیب منفی 10 درصد به مدت 45 دقیقه دویدند. 5 میلی لیتر خون قبل از دریافت مکمل, 14 روز پس از دریافت مکمل, بلافاصله و 60 دقیقه پس از فعالیت جهت ارزیابی مقادیر MDA, SOD و CAT جمع آوری شد.نتایج: نتایج نشان داد مصرف مکمل زعفران باعث افزایش معنی داری فعالیت SOD شده, همچنین در گروه دارونما نسبت به دو گروه دیگر یک وهله فعالیت برونگرا افزایش برجسته در غلظت MDA را نشان داد, در حالی که در فعالیت آنزیم کاتالاز تغییر معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه پیشنهاد می شود مکمل گیری با زعفران قبل از انجام فعالیت های برونگرا یک اقدام پیشگیرانه برای کاهش بروز فشار اکسیداتیو ناشی از فعالیت می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ورمزیار، مسلم، و آذربایجانی، محمدعلی. (1393). اثر مکمل زعفران بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی طی یک جلسه فعالیت برون گرا در مردان فعال. گیاهان دارویی، 13(50)، 54-63. SID. https://sid.ir/paper/15275/fa

    Vancouver: کپی

    ورمزیار مسلم، آذربایجانی محمدعلی. اثر مکمل زعفران بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی طی یک جلسه فعالیت برون گرا در مردان فعال. گیاهان دارویی[Internet]. 1393؛13(50):54-63. Available from: https://sid.ir/paper/15275/fa

    IEEE: کپی

    مسلم ورمزیار، و محمدعلی آذربایجانی، “اثر مکمل زعفران بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی طی یک جلسه فعالیت برون گرا در مردان فعال،” گیاهان دارویی، vol. 13، no. 50، pp. 54–63، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15275/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button