مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,057
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

879
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات میزان و ترکیبات اسانس آویشن دنایی (.Thymus daenensis Celak) تحت تاثیر پیش خشک کردن و شرایط مختلف انبارداری

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 65

چکیده

 مقدمه: عملیات پس از برداشت نظیر عملیات خشک کردن و شرایط انبارداری تاثیر زیادی بر کمیت و کیفیت مواد موثره گیاهان دارویی دارد.هدف: بررسی اثر پیش خشک کردن و شرایط و زمان انبارداری بر میزان و اجزای اسانس گیاه دارویی آویشن دنایی از اهداف این تحقیق می باشد.روش بررسی: این آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل عملیات پیش خشک کردن (شامل پیش خشک کردن و عدم پیش خشک کردن), فاکتور دوم شامل دو روش انبارداری (نگهداری در سایه و نگهداری در یخچال با دمای 4 درجه سانتی گراد) و فاکتور سوم شامل مدت زمان انبارداری (نگهداری اندام خشک گیاه به مدت 60, 120 و 180 روز) می باشد. جهت استخراج اسانس, از دستگاه کلونجر و برای شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس از دستگاه GC/Mass و دستگاه GC استفاده شد.نتایج: بیشترین مقادیر اسانس و مواد موثره لینالول, بورنئول, ترپینن-4 ال, تیمول متیل اتر, ای- انتول, تیمول و کارواکرول در زمان نگهداری 60 روز مشاهده شد. همچنین بیشترین مقادیر آلفا- پینن, کامفن, بتا- پینن, میرسن, آلفا فلاندرن, آلفا-ترپینن, لیمونن, سیس- سابینن هیدرات و ترانس سابینن هیدرات در گیاهان خشک شده در سایه بعد از عملیات پیش خشک و نگهداری در یخچال به مدت 120 روز مشاهده شد.نتیجه گیری: خشک کردن گیاه آویشن دنایی در سایه بدون اعمال پیش خشک و نگهداری آنها در دمای 4 درجه سانتی گراد بهترین روش برای حصول حداکثر میزان اسانس و ترکیبات اصلی آن (تیمول و کارواکرول) بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

دهقانی مشکانی، محمدرضا، نقدی بادی، حسنعلی، لاریجانی، کامبیز، و مهرآفرین، علی. (1397). تغییرات میزان و ترکیبات اسانس آویشن دنایی (.Thymus daenensis Celak) تحت تاثیر پیش خشک کردن و شرایط مختلف انبارداری. گیاهان دارویی، 17 (دوره چهارم)(68 )، 49-65. SID. https://sid.ir/paper/15289/fa

Vancouver: کپی

دهقانی مشکانی محمدرضا، نقدی بادی حسنعلی، لاریجانی کامبیز، مهرآفرین علی. تغییرات میزان و ترکیبات اسانس آویشن دنایی (.Thymus daenensis Celak) تحت تاثیر پیش خشک کردن و شرایط مختلف انبارداری. گیاهان دارویی[Internet]. 1397؛17 (دوره چهارم)(68 ):49-65. Available from: https://sid.ir/paper/15289/fa

IEEE: کپی

محمدرضا دهقانی مشکانی، حسنعلی نقدی بادی، کامبیز لاریجانی، و علی مهرآفرین، “تغییرات میزان و ترکیبات اسانس آویشن دنایی (.Thymus daenensis Celak) تحت تاثیر پیش خشک کردن و شرایط مختلف انبارداری،” گیاهان دارویی، vol. 17 (دوره چهارم)، no. 68 ، pp. 49–65، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15289/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button