مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,852
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,125
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره های الکلی گیاه گزنه (.Urtica dioica L) بر تعدادی باکتری های گرم منفی و گرم مثبت

صفحات

 صفحه شروع 98 | صفحه پایان 104

چکیده

 مقدمه: گزنه (Urtica dioica L.) گیاهی از خانواده Urticaceae که در کشورمان دارای کاربردهای فراوانی در درمان درد مفاصل و سرماخوردگی دارد. گیاه گزنه به فراوانی در شمال ایران و در سایه درختان و نزدیک به نهر آب ها یافت می شود.هدف: هدف از این تحقیق, بررسی خواص ضد میکروبی عصاره های الکلی گیاه گزنه بر روی تعدادی از باکتری های گرم منفی و مثبت و همچنین مخمر و قارچ (از نوع بیماری های پوستی) بود.روش بررسی: این تحقیق به صورت in vitro طراحی شد و از دو روش استخراج به منظور مقایسه و عصاره گیری پودر گیاه گزنه استفاده شد. خاصیت ضد میکروبی عصاره های گزنه ابتدا به روش انتشار پلیت در محیط مولر- هیلتون آگار بررسی شد و حداقل غلظت کشنده (MIC) و مهارکنندگی (MBC) با استفاده از درصد غلظت های مختلف عصاره تعیین شد.نتایج: مقایسه عصاره های به دست آمده از دو روش استخراج گیری نشان داد که روش اول (استفاده از حلال های غیرقطبی تا قطبی) تاثیر بیشتری بر روی اثر مهاری رشد میکروب ها از جمله باکتری ها داشته و غلظت 100 میلی گرم بر میلی لیتر در بیشتر عصاره ها به طور معنی داری توانسته اثر مهار بر روی رشد باکتری های گرم مثبت داشته باشد. در این میان حداقل غلظت مهارکنندگی باکتری های باسیلوس سرﺋوس, باسیلوس سوبتیلیس و ویبریو پاراهمولایتیکوس به ترتیب 8.33, 8.33 و 0.13 میلی گرم بر میلی لیتر بود. اکثر عصاره های گیاهی در این آزمون, اثری بر روی مهار رشد میکروب ها نداشتند.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان از عدم رشد دو باکتری مهم فساد مواد غذایی (Bacillus cereus و Vibrio parahaemolyticus) شد و می توان چنین نتیجه گرفت که عصاره های به دست آمده از روش اول (قطبی به غیرقطبی) کارایی بیشتری نسبت به روش دوم نشان داده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدرس چهاردهی، امیر، ابراهیم، داراه، فریضاسلیمان، شیدا، و ابوالحسنی، فرید. (1391). بررسی اثر عصاره های الکلی گیاه گزنه (.Urtica dioica L) بر تعدادی باکتری های گرم منفی و گرم مثبت. گیاهان دارویی، 11(42)، 98-104. SID. https://sid.ir/paper/15302/fa

    Vancouver: کپی

    مدرس چهاردهی امیر، ابراهیم داراه، فریضاسلیمان شیدا، ابوالحسنی فرید. بررسی اثر عصاره های الکلی گیاه گزنه (.Urtica dioica L) بر تعدادی باکتری های گرم منفی و گرم مثبت. گیاهان دارویی[Internet]. 1391؛11(42):98-104. Available from: https://sid.ir/paper/15302/fa

    IEEE: کپی

    امیر مدرس چهاردهی، داراه ابراهیم، شیدا فریضاسلیمان، و فرید ابوالحسنی، “بررسی اثر عصاره های الکلی گیاه گزنه (.Urtica dioica L) بر تعدادی باکتری های گرم منفی و گرم مثبت،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. 42، pp. 98–104، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15302/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button