مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ترکیبی اسانس دارچین و آویشن شیرازی بر رشد Bacillus cereus در یک مدل غذایی

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 73

چکیده

 مقدمه Bacillus cereus :باکتری غذازاد و اسپورداری است که اغلب در فرآورده های غذایی مانند گوشت, سبزیجات, سوپ, برنج, شیر و سایر فرآورده های لبنی می تواند تکثیر نماید. استفاده از اسانس های گیاهی از جمله اسانس آویشن شیرازی و دارچین به عنوان نگه دارنده های طبیعی برای غذا رشد بسیاری از باکتری های بیماری زا را مهار می کنند.هدف: هدف از این تحقیق ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس دارچین و آویشن شیرازی علیه باکتری Bacillus cereus در یک مدل غذایی است.روش بررسی: تاثیر غلظت های مختلف اسانس دارچین و اسانس آویش شیرازی بر باکتری Bacillus cereus در سوپ جو تجاری در دو دمای نگه داری 10 و 25 درجه سانتی گراد طی زمان های معینی از آزمایش مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: در دمای نگهداری 10 درجه سانتی گراد غلظت های 45 ml 100 ml-1 اسانس آویشن شیرازی به همراه 30 ml 100 ml-1 دارچین به طور معنی داری سبب مهار رشد باکتری Bacillus cereus شد (0.05>p). در دمای نگه داری 25 درجه سانتی گراد رشد باکتری در نمونه های حاوی تمامی غلظت های دارچین (صفر, 5, 15 و 30 ml 100 ml-1) به همراه غلظت های 30 و45 ml 100 ml-1  اسانس آویشن شیرازی نسبت به سایر غلظت های آویشن کمتر بود (.(p<0.05نتیجه گیری: اسانس آویشن شیرازی به همراه دارچین در دمای نگهداری 10 درجه سانتی گراد و اسانس آویشن شیرازی به تنهایی در دمای 25 درجه سانتی گراد می تواند رشد باکتری Bacillus cereus را مهار کند. کاربرد این اسانس ها به همراه هم می تواند در غلظت های کمتری موجب مهار رشد باکتری Bacillus cereus شود, و بنابراین خصوصیات حسی قابل قبول غذا نیز حفظ شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشاک، زهره، مرادی، بیژن، و مرادی، بهروز. (1391). اثر ترکیبی اسانس دارچین و آویشن شیرازی بر رشد Bacillus cereus در یک مدل غذایی. گیاهان دارویی، 11(42)، 62-73. SID. https://sid.ir/paper/15304/fa

    Vancouver: کپی

    مشاک زهره، مرادی بیژن، مرادی بهروز. اثر ترکیبی اسانس دارچین و آویشن شیرازی بر رشد Bacillus cereus در یک مدل غذایی. گیاهان دارویی[Internet]. 1391؛11(42):62-73. Available from: https://sid.ir/paper/15304/fa

    IEEE: کپی

    زهره مشاک، بیژن مرادی، و بهروز مرادی، “اثر ترکیبی اسانس دارچین و آویشن شیرازی بر رشد Bacillus cereus در یک مدل غذایی،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. 42، pp. 62–73، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15304/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button