مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,477
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعالیت آنتی رادیکالی عصاره پنیرک (.Malva sylvestris L) و کاربرد آن در سامانه روغن

صفحات

 صفحه شروع 86 | صفحه پایان 97

کلیدواژه

پنیرک (Malva sylvestris)Q3
DPPHoQ3

چکیده

 مقدمه: با توجه به تاثیر نامطلوب بسیاری از افزودنی های شیمیایی در فرآورده های غذایی, امکان جایگزینی این مواد با ترکیبات موثره گیاهان دارویی مورد توجه محققین است.هدف: ارزیابی فعالیت آنتی رادیکالی عصاره گل پنیرک با آزمون های DPPHo,ABTSo+  و بی رنگ شدن بتاکاروتن و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی آن در روغن سویا می باشد.روش بررسی: میزان فنول کل عصاره به روش فولین - سیوکالتو استفاده شد. فعالیت آنتی رادیکالی عصاره مذکور با استفاده از روش های DPPHo, رادیکال کاتیون ABTS و بی رنگ شدن بتاکاروتن بررسی شد و با آنتی اکسیدان سنتزی BHA مقایسه شد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره در روغن سویا با اندازه گیری اعداد پراکسید, تیوباربیتوریک اسید و دی ان مزدوج (آزمون آون در دمای 70 درجه سانتی گراد) تعیین و با BHA و 100 BHT و 200 ppm  مقایسه شد.نتایج: عصاره پنیرک دارای 4.5 درصد ترکیبات فنولی بر پایه وزن خشک بود. در آزمون DPPHo, مقدار EC50 عصاره پنیرک  0.01±0.37میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. در آزمون ABTSo+, بیشترین فعالیت آنتی رادیکالی مربوط به غلظت 5 میلی گرم بر میلی لیتر پنیرک (بازدارندگی 70 درصد, معادل اسید آسکوربیک با غلظت 0.14 میلی گرم بر میلی لیتر) بود. در آزمون بی رنگ شدن بتاکاروتن بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره بود. در آزمون آون, عصاره پنیرک در سطوح غلظتی 400, 600 و 800 ppm معادل با آنتی اکسیدان شیمیایی BHA در سطح غلظتی 100 ppm عمل کرد.نتیجه گیری: این عصاره خاصیت آنتی اکسیدانی خوبی دارد و پس از انجام آزمایش های تکمیلی می تواند به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی در برخی از فرآورده های غذایی حاوی روغن به کار رود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهانژاد، محمد، برزگر، محسن، سحری، محمدعلی، و نقدی بادی، حسنعلی. (1391). ارزیابی فعالیت آنتی رادیکالی عصاره پنیرک (.Malva sylvestris L) و کاربرد آن در سامانه روغن. گیاهان دارویی، 11(42)، 86-97. SID. https://sid.ir/paper/15308/fa

    Vancouver: کپی

    طاهانژاد محمد، برزگر محسن، سحری محمدعلی، نقدی بادی حسنعلی. ارزیابی فعالیت آنتی رادیکالی عصاره پنیرک (.Malva sylvestris L) و کاربرد آن در سامانه روغن. گیاهان دارویی[Internet]. 1391؛11(42):86-97. Available from: https://sid.ir/paper/15308/fa

    IEEE: کپی

    محمد طاهانژاد، محسن برزگر، محمدعلی سحری، و حسنعلی نقدی بادی، “ارزیابی فعالیت آنتی رادیکالی عصاره پنیرک (.Malva sylvestris L) و کاربرد آن در سامانه روغن،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. 42، pp. 86–97، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15308/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button