مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

732
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

706
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش عملکرد تک بوته سوخ، محتوای سبزینه و غلظت رنگیزه های نورساختی رقم های پیاز خوراکی (.Allium cepa L) به پیش تیمار و اندازه بذر

صفحات

 صفحه شروع 633 | صفحه پایان 644

چکیده

 به منظور ارزیابی واکنش عملکرد تک بوته, محتوای سبزینه (کلروفیل) و غلظت رنگیزه های نورساختی (فتوسنتزی) برگ رقم های پیاز خوراکی به پیش تیمار و اندازه بذر, این پژوهش در دو سال زراعی (1391 و 1392) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی اجرا شد. عامل های آزمایش شامل پیش تیمار (پرایمینگ) در چهار سطح پیش تیمار آبی (هیدرو پرایمینگ با آب مقطر, پیش تیمار اسمزی (اسموپرایمینگ) با نیترات پتاسیم, پیش تیمار با ماده فولامین 2 درصد و شاهد, اندازه بذر در سه سطح (ریز, متوسط و درشت) و رقم در دو سطح (قرمزآذرشهر و زرقان) بود. ویژگی های عملکرد تک بوته, میزان سبزینه در مرحله سوخ دهی و رسیدگی فیزیولوژیکی, سبزینه کل, سبزینه a, سبزینه b, کاروتنوئید و نسبت سبزینه a/b بررسی شد. نتایج نشان داد که تاثیر پیش تیمار و اندازه بذر از نظر همه ویژگی های مورد بررسی از لحاظ آماری تفاوت معنی دار نشان داد. نتایج نشان داد که پیش تیمار بذر موجب بهبود ویژگی های عملکرد تک بوته, محتوای سبزینه و غلظت رنگیزه های نورساختی برگ شد به طوری که بیشترین عملکرد تک بوته, سبزینه های a, b و نسبت سبزینه a/b به ترتیب 195.85 گرم, 33.48, 7.79 میلی گرم در گرم وزن تازه و 4.3 به پیش تیمار با ماده فولامین تعلق داشت و کمترین آن ها از تیمار شاهد به دست آمد. همچنین مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین عملکرد تک بوته, سبزینه های a, b و نسبت سبزینه a/bبه ترتیب 180.66 گرم, 21.60, 7.20 میلی گرم در گرم وزن تازه و 3.9 از بذرهای درشت و کمترین آن ها از بذر ریز به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزدخواه شیشوان، موسی، تاج بخش شیشوان، مهدی، پاسبان اسلام، بهمن، و جلیلیان، جلال. (1395). واکنش عملکرد تک بوته سوخ, محتوای سبزینه و غلظت رنگیزه های نورساختی رقم های پیاز خوراکی (.Allium cepa L) به پیش تیمار و اندازه بذر. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 47(4)، 633-644. SID. https://sid.ir/paper/153344/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدخواه شیشوان موسی، تاج بخش شیشوان مهدی، پاسبان اسلام بهمن، جلیلیان جلال. واکنش عملکرد تک بوته سوخ, محتوای سبزینه و غلظت رنگیزه های نورساختی رقم های پیاز خوراکی (.Allium cepa L) به پیش تیمار و اندازه بذر. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1395؛47(4):633-644. Available from: https://sid.ir/paper/153344/fa

    IEEE: کپی

    موسی ایزدخواه شیشوان، مهدی تاج بخش شیشوان، بهمن پاسبان اسلام، و جلال جلیلیان، “واکنش عملکرد تک بوته سوخ, محتوای سبزینه و غلظت رنگیزه های نورساختی رقم های پیاز خوراکی (.Allium cepa L) به پیش تیمار و اندازه بذر،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 47، no. 4، pp. 633–644، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153344/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button