مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,216
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

686
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین صفات رشدی ریشه و شاخص های فیزیولوژیک دو رقم گندم نان در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 117

چکیده

 توسعه سیستم ریشه ای اصلی و فرعی نقشی اساسی در میزان دسترسی گیاه به آب و مواد غذایی در شرایط تنش های غیرزیستی به ویژه شوری دارد. به منظور درک ارتباط بین پاسخ های رشدی ریشه و شاخص های فیزیولوژیک اندام هوایی دو رقم گندم نان با تحمل شوری متفاوت (کویر و شیراز), آزمایشی گلخانه ای با استفاده از لوله های پی وی سی در دو سطح شوری (0 و 150 میلی مولار کلرید سدیم) انجام شد. شوری سبب کاهش رشد طولی ریشه, طول کل ریشه, هدایت روزنه ای, محتوای آب نسبی, شاخص سبزینه گی (کلروفیل) و وزن خشک اندام هوایی و ریشه در مقایسه با شاهد شد. اگرچه مقادیر اندازه گیری شده برای بیشتر صفات در رقم متحمل بیشتر از رقم حساس بود, ولی رشد طولی ریشه, طول کل ریشه و محتوای آب نسبی تحت تاثیر تیمار شوری کاهش بیشتری نسبت به رقم حساس نشان داد. بین ویژگی های رشدی ریشه و پاسخ های فیزیولوژیک گیاه در شرایط شوری همبستگی معنی داری مشاهده شد. با توجه به اثرهای به نسبت همسان شوری بر ویژگی های رشدی ریشه و اندام هوایی به نظر می رسد از پاسخ های رشدی ریشه می توان به عنوان معیاری برای غربالگری تحمل به شوری استفاده کرد. زیرا شوری خاک سبب کاهش توانایی گیاه برای جذب آب و درنتیجه کاهش سریع میزان رشد همراه با مجموعه ای از تغییرات فیزیولوژیکی بوده و درنهایت منجر به بروز اثرهای ناشی از تنش اسمزی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فخری، شکوه، راهنما، افراسیاب، و مسکرباشی، موسی. (1395). ارتباط بین صفات رشدی ریشه و شاخص های فیزیولوژیک دو رقم گندم نان در شرایط تنش شوری. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 47(1)، 109-117. SID. https://sid.ir/paper/153371/fa

    Vancouver: کپی

    فخری شکوه، راهنما افراسیاب، مسکرباشی موسی. ارتباط بین صفات رشدی ریشه و شاخص های فیزیولوژیک دو رقم گندم نان در شرایط تنش شوری. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1395؛47(1):109-117. Available from: https://sid.ir/paper/153371/fa

    IEEE: کپی

    شکوه فخری، افراسیاب راهنما، و موسی مسکرباشی، “ارتباط بین صفات رشدی ریشه و شاخص های فیزیولوژیک دو رقم گندم نان در شرایط تنش شوری،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 47، no. 1، pp. 109–117، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153371/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button