مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

681
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برخی تغییرپذیری های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی بذرهای کنجد (Sesamum indicum) در شرایط مختلف نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 369 | صفحه پایان 380

چکیده

 کنجد از گیاهان روغنی بسیار مهم بوده که به علت درصد روغن بالای بذر آن در شرایط نگهداری دچار زوال شده و بنیه آن کاهش می یابد. در همین راستا آزمایشی در سال 1390 در آزمایشگاه بذر پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل سه عاملی در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار 50 بذری, با چهار سطح رطوبت بذر 5, 9, 13 و17 درصد و دمای انبارداری 5, 15, 25, 35 و 45 درجه سلسیوس و زمان (صفر, یک, دو, سه چهار, پنج و شش ماه) اجرا شد. پس از اعمال این تیمارها, بذرها به شرایط جوانه زنی استاندارد منتقل شدند و آن گاه شاخص های جوانه زنی و بنیه بذر ارزیابی شد. در مرحله بعد از بین تیمارها, چهار تیمار گزینش شد و پس از استخراج روغن و تهیه متیل استر توسط دستگاه رنگ نگاری (کروماتوگرافی) گازی تغییرپذیری های اسیدهای چرب آنها اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تاثیر متقابل سه گانه دما و رطوبت بذر و زمان بر صفات درصد جوانه زنی کل, سرعت جوانه زنی و شاخص بنیه بذر در سطح 1 درصد معنی دار شد. با افزایش زمان انبارداری هدایت الکتریکی افزایش یافت. تاثیر زوال بذر بر ترکیب اسیدهای چرب بذر در سطح 5 درصد معنی دار شد. با افزایش زوال بذر اسید های چرب پالمتیک, استئاریک و لینولنیک افزایش و اسیدهای اولئیک و لینولئیک کاهش یافت. بیشترین درصد اسید چرب لینولنیک مربوط به تیمار بذرها با رطوبت 13 درصد, دمای 15 درجه سلسیوس و مدت زمان پنج ماه انبارداری بود که نسبت به شاهد 71.83 درصد افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عالیوند، رامین، توکل افشاری، رضا، شریف زاده، فرزاد، و اسیری، محمدرضا. (1394). برخی تغییرپذیری های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی بذرهای کنجد (Sesamum indicum) در شرایط مختلف نگهداری. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 46(3)، 369-380. SID. https://sid.ir/paper/153379/fa

    Vancouver: کپی

    عالیوند رامین، توکل افشاری رضا، شریف زاده فرزاد، اسیری محمدرضا. برخی تغییرپذیری های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی بذرهای کنجد (Sesamum indicum) در شرایط مختلف نگهداری. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1394؛46(3):369-380. Available from: https://sid.ir/paper/153379/fa

    IEEE: کپی

    رامین عالیوند، رضا توکل افشاری، فرزاد شریف زاده، و محمدرضا اسیری، “برخی تغییرپذیری های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی بذرهای کنجد (Sesamum indicum) در شرایط مختلف نگهداری،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 46، no. 3، pp. 369–380، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153379/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button