مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

980
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط شاخص های تحمل به تنش شوری با چند صفت فیزیولوژیکی در گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 423 | صفحه پایان 432

کلیدواژه

سازوکار (های) تحملQ2

چکیده

 افزایش میزان سدیم و کاهش میزان پتاسیم در اندام های گیاه و در نتیجه بهم خوردن تعادل یونی و سرانجام کاهش عملکرد گیاه از اثرگذاری های زیانبار شوری رشد و نمو گیاه است. این آزمایش به منظور بررسی تاثیر شوری بر 41 رقم گندم نان (Triticum aestivum L.) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دو شرایط آبیاری با آب کم شور و آب شور, به ترتیب 0.63 و 11.8 دسی زیمنس بر متر در مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان اجرا شد. نتایج نشان داد که بین عملکرد, میزان سدیم, پتاسیم, نسبت آنها و حجم نسبی آب در برگ پرچم ارقام گندم در دو محیط تفاوت معنی دار وجود داشت. شاخص های میانگین عملکرد, میانگین هندسی عملکرد, میانگین همساز (هارمونیک) و تحمل به تنش محاسبه شده بر پایه عملکرد ارقام در دو محیط و باK+ وK+/Na+ در محیط شور همبستگی مثبت و معنی دار داشتند. ارقام گزینش شده بر پایه این شاخص ها دارای عملکرد بالا در هر دو محیط و کمترین میزان کاهش نسبت پتاسیم به سدیم و حجم نسبی آب برگ پرچم بودند. بنابراین بسته به مرحله رشد گیاه می توان از هر کدام از این شاخص ها, شاخص های تحمل به تنش محاسبه شده بر پایه عملکرد و یا میزان سدیم, پتاسیم, نسبت آنها و حجم نسبی آب برگ پرچم, برای گزینش ارقام متحمل به شوری استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راوری، سیدذبیح اله، دهقانی، حمید، و نقوی، هرمزد. (1394). بررسی ارتباط شاخص های تحمل به تنش شوری با چند صفت فیزیولوژیکی در گندم نان. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 46(3)، 423-432. SID. https://sid.ir/paper/153389/fa

    Vancouver: کپی

    راوری سیدذبیح اله، دهقانی حمید، نقوی هرمزد. بررسی ارتباط شاخص های تحمل به تنش شوری با چند صفت فیزیولوژیکی در گندم نان. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1394؛46(3):423-432. Available from: https://sid.ir/paper/153389/fa

    IEEE: کپی

    سیدذبیح اله راوری، حمید دهقانی، و هرمزد نقوی، “بررسی ارتباط شاخص های تحمل به تنش شوری با چند صفت فیزیولوژیکی در گندم نان،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 46، no. 3، pp. 423–432، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153389/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button