مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

984
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی جوانه زنی ارقام کنجد در واکنش به دما: تعیین دماهای مهم و مقاومت به دما

صفحات

 صفحه شروع 473 | صفحه پایان 483

چکیده

 هدف از این تحقیق ارزیابی جوانه زنی ژن نمون (ژنوتیپ) های مختلف کنجد در واکنش به دما بود. با استفاده از دماهای مهم (کاردینال) یعنی کمینه, بهینه و بیشینه شاخص های تحمل به دمای بالا و پایین تعیین و ژن نمون های مختلف از این نظر ارزیابی شدند. به این منظور آزمایش جوانه زنی با چهار تکرار 50 بذری در درون اتاقک (انکوباتور)های رشد با دماهای ثابت 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40 و 45 درجه سلسیوس روی نه ژن نمون کنجد صورت گرفت. در نهایت با تابع دو تکه ای, دماهای مهم تعیین شدند و با کمک دماهای مهم بردباری به دماهای بالا و پایین برای ژن نمون های مختلف تعیین شد. نتایج نشان داد که میانگین دماهای کمینه (پایه), بهینه (مطلوب) و بیشینه (سقف) در ژن نمون های مورد ارزیابی 12.8, 38.0 و 49.3 درجه سلسیوس بود. دامنه بردباری به دماهای زیر بهینه, دماهای بالای بهینه و دامنه بردباری کل به ترتیب 11.3, 25.2 درجه سلسیوس و 36.5درجه سلسیوس تعیین شد. شاخص تحمل به سرما و گرما نیز بین ژن نمون ها تفاوت معنی داری داشتند و میانگین آنها برای ژن نمون های مختلف به ترتیب 2.37 و 2.73 درصد بود. در نهایت اینکه, بیشینه میزان جوانه زنی, شاخص تحمل به گرما (HTI) و دمای کمینه به ترتیب با 95.5, 95.9 و 98.3 درصد بیشترین توارث پذیری را داشتند و کمترین قابلیت توارث به ترتیب مربوط به صفت دمای بیشینه با 3.2 درصد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قادری فر، فرشید، و سلطانی، الیاس. (1394). ارزیابی جوانه زنی ارقام کنجد در واکنش به دما: تعیین دماهای مهم و مقاومت به دما. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 46(3)، 473-483. SID. https://sid.ir/paper/153392/fa

    Vancouver: کپی

    قادری فر فرشید، سلطانی الیاس. ارزیابی جوانه زنی ارقام کنجد در واکنش به دما: تعیین دماهای مهم و مقاومت به دما. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1394؛46(3):473-483. Available from: https://sid.ir/paper/153392/fa

    IEEE: کپی

    فرشید قادری فر، و الیاس سلطانی، “ارزیابی جوانه زنی ارقام کنجد در واکنش به دما: تعیین دماهای مهم و مقاومت به دما،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 46، no. 3، pp. 473–483، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153392/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button