Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

717
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه برخی خصوصیات بیوشیمیایی در ژنوتیپ های مختلف آجیلوپس تائوچی (Aegilops tauschii) ایران

صفحات

 صفحه شروع 649 | صفحه پایان 661

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی و مقایسه برخی خصوصیات بیوشیمیایی 50 ژنوتیپ آجیلوپس تائوچی (Aegilops tauschii) ایرانی و رقم کوهدشت به عنوان شاهد زراعی انجام گرفت. هشت صفت مرتبط با عملکرد و مقاومت به تنش های زنده و غیرزنده در یک طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در گلخانه گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران در سال 1388 مورد مطالعه قرار گرفت. این صفات شامل فعالیت آنزیم های کاتالاز, پراکسیداز, پلی فنل اکسیداز, اندازه گیری محتوی کلروفیل, کارتنوئید و پروتئین محلول کل بود که بر روی بافت برگ انجام و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که ژنوتیپ ها از نظر تمامی صفات دارای اختلاف معنی داری بودند. در تمامی ژنوتیپ ها همبستگی معنی دار و مثبتی بین میزان کلروفیل a و کارتنوئید وجود داشت, ولی همبستگی بین میزان آنزیم, محتوی کلروفیل و کارتنوئید معنی دار نبود. همبستگی مثبت و معنی داری بین پروتئین, آنزیم های کاتالاز, پلی فنل اکسیداز و پراکسیداز وجود داشت. همچنین یک رابطه منفی و معنی دار بین آنزیم کاتالاز با دو آنزیم دیگر (پلی فنل اکسیداز و پراکسیداز) مشاهده گردید, اما هیچ همبستگی بین دو آنزیم پلی فنل اکسیداز و پراکسیداز وجود نداشت. تجزیه به مولفه های اصلی 8 متغیر اولیه را در قالب دو مولفه جدید گروه بندی نمود که در مجموع این دو مولفه 69.3 درصد از تغییرات کل را توجیه کردند. مولفه اول 42.9 درصد از تغییرات کل را توجیه کرد که عمدتا محتوای کلروفیل و کاروتنوئید را در بر می گرفت. در حالی که متغیر دوم 26.4 درصد از کل تغییرات را توجیه کرد که عمدتا پروتئین, آنزیم پراکسیداز, پلی فنل اکسیداز و کاتالاز را شامل می شد. همچنین تجزیه خوشه ای به روش UPGMA ژنوتیپ ها را به 5 گروه تقسیم کرد. نتایج این تحقیق نشان داد که ژنوتیپ ها از لحاظ کلیه صفات به طور معنی داری متفاوت بودند, برخی از ژنوتیپ ها نسبت به ژنوتیپ های دیگر و شاهد زراعی دارای میزان بالاتری از این صفات بودند, بنابراین می توان از این ژنوتیپ های وحشی (بخصوص ژنوتیپ ها با میزان بالایی از این صفات) در برنامه های اصلاحی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینیان خوشرو، حمید، بی همتا، محمدرضا، علی سلطانی، ارغوان، و آقایی، محمدجعفر. (1390). بررسی و مقایسه برخی خصوصیات بیوشیمیایی در ژنوتیپ های مختلف آجیلوپس تائوچی (Aegilops tauschii) ایران. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 42(4)، 649-661. SID. https://sid.ir/paper/153558/fa

    Vancouver: کپی

    حسینیان خوشرو حمید، بی همتا محمدرضا، علی سلطانی ارغوان، آقایی محمدجعفر. بررسی و مقایسه برخی خصوصیات بیوشیمیایی در ژنوتیپ های مختلف آجیلوپس تائوچی (Aegilops tauschii) ایران. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1390؛42(4):649-661. Available from: https://sid.ir/paper/153558/fa

    IEEE: کپی

    حمید حسینیان خوشرو، محمدرضا بی همتا، ارغوان علی سلطانی، و محمدجعفر آقایی، “بررسی و مقایسه برخی خصوصیات بیوشیمیایی در ژنوتیپ های مختلف آجیلوپس تائوچی (Aegilops tauschii) ایران،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 42، no. 4، pp. 649–661، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153558/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا