مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

942
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه گونه های مختلف جوهای بومی ایران از نظر میزان کلروفیل، کاروتنوئید، پروتئین و آنزیم

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 65

چکیده

 به منظور بررسی و مقایسه میزان کلروفیل, کاروتنوئید, پروتئین و آنزیم در گونه های مختلف جو, آزمایشی تحت شرایط گلخانه, با 3 تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی, در سال 1387 در گلخانه گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران اجرا شد. مواد گیاهی در این آزمایش شامل 49 ژنوتیپ جو بومی ایران از 5 گونه شامل H. vulgare, H. spontaneum, H. marinum, H. murinum,H. bulbosume  بود. گونه ها و ژنوتیپ های داخل گونه ها از لحاظ صفات مورد بررسی تنوع بسیار معنی داری نشان دادند. در تمامی گونه ها همبستگی بسیار معنی دار و مثبتی بین میزان کلروفیل a, کلروفیل b, کلروفیل کل, کاروتنوئید وجود داشت. در دو گونه H. marinum و H. bulbosum بین میزان آنزیم پراکسیداز و پروتئین همبستگی معنی دار و منفی وجود داشت و در گونه H. bulbosume بین میزان آنزیم پراکسیداز و پلی فنول اکسیداز همبستگی مثبت و معنی داری دیده شد. تجزیه به مولفه های اصلی 7 متغیر اولیه را در قالب دو متغیر جدید (دو مولفه) گروه بندی نمود که در مجموع این دو مولفه 78 درصد از تغییرات کل را توجیه کردند. بطوریکه مولفه اول با تخصیص 57 درصد از تغییرات کل عمدتا توجیه کننده صفات کلروفیلa , کلروفیل b, کلروفیل کل و میزان کاروتنوئید بود. در حالی که متغیر دوم با 21 درصد از تغییرات عمدتا توجیه کننده میزان پروتئین, آنزیم پراکسیداز و پلی فنول اکسیداز بود. نتایج این تحقیق نشان داد که گونه های مختلف جو و همچنین ژنوتیپ های مختلف یک گونه از لحاظ صفات فیزیولوژیکی مورد بررسی با همدیگر تفاوت دارند این صفات در گونه های وحشی (به غیر از میزان پروتئین) از مقادیر بیشتری برخوردار می باشند. بنابراین به کمک روش های اصلاح کلاسیک و تلاقی بین برخی از این گونه ها که قابل تلاقی می باشند می توان این صفات را در ارقام زراعی بهبود داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، امین، نقوی، محمدرضا، و سبک دست نودهی، منیژه. (1389). بررسی و مقایسه گونه های مختلف جوهای بومی ایران از نظر میزان کلروفیل, کاروتنوئید, پروتئین و آنزیم. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 41(1)، 57-65. SID. https://sid.ir/paper/153761/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی امین، نقوی محمدرضا، سبک دست نودهی منیژه. بررسی و مقایسه گونه های مختلف جوهای بومی ایران از نظر میزان کلروفیل, کاروتنوئید, پروتئین و آنزیم. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(1):57-65. Available from: https://sid.ir/paper/153761/fa

    IEEE: کپی

    امین ابراهیمی، محمدرضا نقوی، و منیژه سبک دست نودهی، “بررسی و مقایسه گونه های مختلف جوهای بومی ایران از نظر میزان کلروفیل, کاروتنوئید, پروتئین و آنزیم،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 1، pp. 57–65، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153761/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button