مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

798
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

761
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات میزان اسانس و اجزای اسانس گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L ) در پاسخ به کاربرد نیتروژن

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 97

چکیده

 مقدمه: نیتروژن مهم ترین عنصر غذایی مورد نیاز گیاهان است. فراهمی نیتروژن با تأثیر بر توسعه سطح برگ, تثبیت کربن, افزایش غدد ترشحی اسانس و افزایش میزان ATP و NADPH موجب افزایش بیوسنتز ترکیبات ترپنوئیدی و تجمع اسانس می شود. هدف: بررسی تغییرات کمی و کیفی میزان اسانس و اجزای آن تحت تأثیر سطوح مختلف کود نیتروژن و ارتباط آن با وضعیت آنتی اکسیدانی نعناع فلفلی از اهداف این تحقیق بود. روش بررسی: این آزمایش مزرعه ای در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در دو سال (1394-1393) به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل مصرف سه سطح کود نیتروژن به صورت اوره (0, 75 و 150 کیلوگرم در هکتار) بودند. صفات مورد بررسی شامل فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی, درصد اسانس و اجزای تشکیل دهنده اسانس بودند. نتایج: کاربرد کود اوره اثر معنی داری (01/0 P ≤ ) بر میزان پروتئین محلول و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی داشت. مصرف اوره در هر دو سال آزمایش موجب افزایش میزان اسانس نعناع فلفلی شد. همچنین اثر متقابل کود نیتروژن و سال به غیر از میزان β-Pinene, Myrcene, Limonene, 1, 8-Cineole, Z-β-Ocimene و α-Terpineol بر سایر اجزای اسانس نعناع فلفلی تأثیر معنی داری داشت. نتیجه گیری: کاربرد نیتروژن موجب افزایش میزان اسانس نعناع فلفلی شد. همچنین, کمبود نیتروژن موجب کاهش میزان پروتئین های محلول, درصد اسانس و افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و میزان Pulegone شد. مصرف 75 کیلوگرم اوره در هکتار در زراعت نعناع فلفلی به دلیل افزایش میزان اسانس و کاهش میزان Pulegone و عدم تاثیر معنی داری بر میزان Menthol, Menthone و Menthofuran توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سیف سهندی، مهدی، نقدی بادی، حسنعلی، مهرآفرین، علی، خلیقی سیگارودی، فرحناز، و شریفی، محسن. (1398). تغییرات میزان اسانس و اجزای اسانس گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L ) در پاسخ به کاربرد نیتروژن. گیاهان دارویی، 18 (دوره4)(72 )، 81-97. SID. https://sid.ir/paper/15380/fa

    Vancouver: کپی

    سیف سهندی مهدی، نقدی بادی حسنعلی، مهرآفرین علی، خلیقی سیگارودی فرحناز، شریفی محسن. تغییرات میزان اسانس و اجزای اسانس گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L ) در پاسخ به کاربرد نیتروژن. گیاهان دارویی[Internet]. 1398؛18 (دوره4)(72 ):81-97. Available from: https://sid.ir/paper/15380/fa

    IEEE: کپی

    مهدی سیف سهندی، حسنعلی نقدی بادی، علی مهرآفرین، فرحناز خلیقی سیگارودی، و محسن شریفی، “تغییرات میزان اسانس و اجزای اسانس گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L ) در پاسخ به کاربرد نیتروژن،” گیاهان دارویی، vol. 18 (دوره4)، no. 72 ، pp. 81–97، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15380/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button