مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,045
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

809
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس سیر (.Allium sativum L) در ترکیب با فیلم های پوشش دهنده و زیست تخریب پذیر کیتوزان

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 150

چکیده

 مقدمه: ترکیبات گیاهی متعددی نظیر اسانس سیر با داشتن ویژگی های ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی می توانند در ترکیب با پوشش فیلم های زیست تخریب پذیر با منشاء طبیعی مانند کیتوزان در کنترل عوامل میکروبی محتویات خود موثر باشند و منجر به تقویت اثرات فوق شوند.هدف: افزایش اثر ضد میکروبی بوسیله اسانس سیر در فیلم کیتوزان جهت بسته بندی یک مدل غذایی برای نمونه مورد توجه قرار گرفت.روش بررسی: فیلم کیتوزان به روش کستینگ با استفاده از گلیسرول (پلاستیسایزر) و تویین80 (امولسیفایر) همراه با سطوح مختلف اسانس سیر (0, 0.5, 1 و 2 درصد) پس از هموژن کردن و قالب گیری تهیه شد. بعد از بسته بندی ماده غذایی با فیلم های مختلف و نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد در روزهای 0, 2, 4, 7, 10 و 14 آزمون های میکروبی انجام گرفت. آنالیز آماری بوسیله نرم افزار SPSS صورت پذیرفت.نتایج: نمونه های کنترل در مقایسه با نمونه های بسته بندی شده با انواع فیلم کیتوزان در شمارش کلی, کلیفرم, استافیلوکوکوس اورئوس و سرماگراها اختلاف معنی داری نشان دادند. در پایان میزان شمارش کلی ماده غذایی بسته بندی شده با فیلم کیتوزان حاوی 2, 1 و 0.5 درصد اسانس سیر به ترتیب به میزان 1.5, 1.1 و 1 لگاریتم نسبت به کنترل کاهش داشت.نتیجه گیری: افزودن اسانس سیر تاثیر هم افزایی قابل توجهی در بازدارندگی میکروبی در بسته بندی با فیلم های کیتوزان دارد. لذا این ترکیب می تواند در آینده به عنوان پوشش جهت افزایش ماندگاری مواد غذایی و بعضا ترکیبات دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مولایی آقایی، ابراهیم، کامکار، ابوالفضل، آخوندزاده بستی، افشین، خنجری، علی، و کونتومیناس، مایکل. (1395). ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس سیر (.Allium sativum L) در ترکیب با فیلم های پوشش دهنده و زیست تخریب پذیر کیتوزان. گیاهان دارویی، 15(58)، 141-150. SID. https://sid.ir/paper/15503/fa

    Vancouver: کپی

    مولایی آقایی ابراهیم، کامکار ابوالفضل، آخوندزاده بستی افشین، خنجری علی، کونتومیناس مایکل. ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس سیر (.Allium sativum L) در ترکیب با فیلم های پوشش دهنده و زیست تخریب پذیر کیتوزان. گیاهان دارویی[Internet]. 1395؛15(58):141-150. Available from: https://sid.ir/paper/15503/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم مولایی آقایی، ابوالفضل کامکار، افشین آخوندزاده بستی، علی خنجری، و مایکل کونتومیناس، “ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس سیر (.Allium sativum L) در ترکیب با فیلم های پوشش دهنده و زیست تخریب پذیر کیتوزان،” گیاهان دارویی، vol. 15، no. 58، pp. 141–150، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15503/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button