مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر اسانس آویشن شیرازی و اسید استیک بر تولید توکسین TDH باکتری ویبریوپاراهمولیتیکوس

صفحات

 صفحه شروع 78 | صفحه پایان 84

چکیده

 مقدمه: مصرف غذاهای دریایی آلوده به ویبریوپاراهمولیتیکوس می تواند سبب ایجاد گاستروآنتریت در انسان شود. توکسین همولیزین مستقیم مقاوم به حرارت از عوامل حدت ارگانیسم بوده و نقش مهمی در بیماریزایی دارد.هدف: هدف از مطالعه بررسی اثرات اسانس آویشن شیرازی و اسید استیک روی میزان تولید توکسین همولیزین مقاوم به حرارت توسط باکتری ویبریوپاراهمولیتیکوس در غلظت های تحت بازدارنده این ترکیبات بود.روش بررسی: تولید توکسین باکتری در 5 غلظت اسانس آویشن شیرازی (صفر, 0.005, 0.015, 0.03, 0.045 درصد), 3 سطح pH (7.5, 6.5 و 5.5) حاصل از اسید استیک و سه درجه حرارت نگهداری (35, 25 و 8 درجه سانتی گراد) در محیط کشت آبگوشت قلب و مغز مورد بررسی قرار گرفت و پس از ایجاد کدورت در محیط, تعداد باکتری ها شمارش شد و توکسین توسط کیت KAP-Rpla اندازه گیری شد.نتایج: تیترتوکسین تولیدی در pH= 7.5 و دمای 35 درجه در حالت صفر اسانس آویشن شیرازی 1/256 بود, در حالی که این میزان در شرایط مشابه در حالت 0.015 درصد اسانس برابر با 1/32 بود. همچنین تیترتوکسین در دمای 25 درجه و pH= 6.5 برابر با 1/256 بود در صورتی که این میزان با شرایط یکسان در حالت 0.015 درصد اسانس آویشن شیرازی 1/8 بود.نتیجه گیری: اسانس آویشن شیرازی به همراه pH ها و دماهای مختلف نگهداری بر میزان تولید توکسین همولیزین مستقیم مقاوم به حرارت  (TDH)توسط باکتری اثر کاهشی دارند. پیشنهاد می شود این مطالعه در مدل غذایی نیز مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت مثبت بودن اثرات آن بتوان از این ترکیبات به عنوان نگهدارنده مناسب جهت پیشگیری از بیماریزایی ویبریوپاراهمولیتیکوس استفاده کرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

چراغی، نرجس، آخوندزاده بستی، افشین، خنجری، علی، اسماعیلی، حسین، نوری، نگین، محمدی نصرآبادی، حمید، و امانی، زهرا. (1392). مطالعه اثر اسانس آویشن شیرازی و اسید استیک بر تولید توکسین TDH باکتری ویبریوپاراهمولیتیکوس. گیاهان دارویی، 12(46)، 78-84. SID. https://sid.ir/paper/15514/fa

Vancouver: کپی

چراغی نرجس، آخوندزاده بستی افشین، خنجری علی، اسماعیلی حسین، نوری نگین، محمدی نصرآبادی حمید، امانی زهرا. مطالعه اثر اسانس آویشن شیرازی و اسید استیک بر تولید توکسین TDH باکتری ویبریوپاراهمولیتیکوس. گیاهان دارویی[Internet]. 1392؛12(46):78-84. Available from: https://sid.ir/paper/15514/fa

IEEE: کپی

نرجس چراغی، افشین آخوندزاده بستی، علی خنجری، حسین اسماعیلی، نگین نوری، حمید محمدی نصرآبادی، و زهرا امانی، “مطالعه اثر اسانس آویشن شیرازی و اسید استیک بر تولید توکسین TDH باکتری ویبریوپاراهمولیتیکوس،” گیاهان دارویی، vol. 12، no. 46، pp. 78–84، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15514/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button