مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,332
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات قارچ میکوریزا بر روی خصوصیات کمی و کیفی گیاه دارویی انیسون (Pimpinella anisum) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 148

چکیده

 مقدمه: شوری یکی از مهم ترین عوامل محدودکننده رشد و تولید گیاهان زراعی محسوب می شود. قارچ میکوریزا به عنوان یک کود بیولوژیک در تامین نیاز غذایی گیاهان و کاهش اثرات تنش های محیطی بر گیاهان می تواند مفید باشد.هدف: بهبود خصوصیات کمی و کیفی گیاه انیسون با کاربرد قارچ میکوریزا در شرایط تنش شوری.روش بررسی: این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در گلخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه انجام شد. فاکتور اول تلقیح میکوریزایی شامل عدم تلقیح, تلقیح با سویه Glomus intraradices و تقلیح با سویه Glomus mosseae و فاکتور دوم شوری شامل, شاهد یا آب غیر شور, شوری 50 میلی مولار و شوری 100 میلی مولار بود.نتایج: شوری و میکوریزا کلیه صفات کمی و کیفی را تحت تاثیر قرار دادند (p<0.01). اثر متقابل شوری و میکوریزا بر تعداد بذر در بوته, درصد اسانس بذر و آنتول, غلظت پتاسیم در برگ (p<0.01), ارتفاع بوته, وزن خشک بوته, تعداد چتر در بوته, تعداد چترک در چتر, تعداد بذر در چترک و غلظت سدیم در برگ (p<0.05) معنی دار شد. افزایش شوری خاک, موجب کاهش کلیه صفات مورد مطالعه شد به طوری که در شوری 100 میلی مولار بیشترین خسارت مشاهده شد. البته شوری سبب افزایش غلظت سدیم برگ شد. همچنین تلقیح میکوریزایی صفات کمی و کیفی گیاه انیسون را در شرایط شور و شرایط شاهد به طور معنی داری نسبت به گیاهان تلقیح نشده بهبود داد.نتیجه گیری: تلقیح میکوریزایی رشد و اسانس گیاه دارویی انیسون را در شرایط شوری بهبود داد و سویه Glomus mosseae تاثیر بهتری نسبت به سویه Glomus intraradices بر روی گیاه انیسون داشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

معصومی زواریان، ابوالفضل، یوسفی راد، مجتبی، و اصغری، محسن. (1394). بررسی اثرات قارچ میکوریزا بر روی خصوصیات کمی و کیفی گیاه دارویی انیسون (Pimpinella anisum) تحت تنش شوری. گیاهان دارویی، 14(56)، 139-148. SID. https://sid.ir/paper/15529/fa

Vancouver: کپی

معصومی زواریان ابوالفضل، یوسفی راد مجتبی، اصغری محسن. بررسی اثرات قارچ میکوریزا بر روی خصوصیات کمی و کیفی گیاه دارویی انیسون (Pimpinella anisum) تحت تنش شوری. گیاهان دارویی[Internet]. 1394؛14(56):139-148. Available from: https://sid.ir/paper/15529/fa

IEEE: کپی

ابوالفضل معصومی زواریان، مجتبی یوسفی راد، و محسن اصغری، “بررسی اثرات قارچ میکوریزا بر روی خصوصیات کمی و کیفی گیاه دارویی انیسون (Pimpinella anisum) تحت تنش شوری،” گیاهان دارویی، vol. 14، no. 56، pp. 139–148، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15529/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button