مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,145
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تغییرات فصلی اسانس برگ و مخروط ارس (.Juniperus excelsa M.B)

صفحات

 صفحه شروع 50 | صفحه پایان 58

چکیده

 مقدمه: Juniperus excelsa یکی از گونه های جنس ارس در ایران است که گسترش وسیعی در شمال, جنوب, شرق, غرب و حتی مرکز این کشور پهناور دارد. هدف: هدف از انجام این بررسی 1) مطالعه تغییرات فصلی ترکیبات موثر ارس و 2) شناسایی بهترین قسمت گیاه و مناسبترین فصل جمع آوری و استخراج اسانس ارس است. روش بررسی: نمونه های برگ و مخروط ماده ارس در فصول بهار, تابستان و پاییز از درختان مستقر در رویشگاه طبیعی این گونه در استان تهران جمع آوری گردید. استخراج اسانس به وسیله تقطیر با بخار آب انجام پذیرفت. پس از تزریق اسانس به دستگاه GC-MS و تهیه کروماتوگرام ها و طیف های جرمی مربوط شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس با کمک بررسی های کتابخانه ای LiBR-TR) و  (Wiley 5و محاسبه اندیس کواتس انجام پذیرفت. نتایج: نتایج نشان داد که تغییرات فصلی اسانس کل در مخروط برخلاف برگ قابل ملاحظه است, به طوری که میزان آن در طی بهار تا پاییز بیش از 5/1 برابر افزایش می یابد. تجزیه اسانس برگ و مخروط نشان می دهد که میزان α-pinene به عنوان مهمترین ترکیب اسانس برگ از حدود 70 درصد در بهار به حدود 20 درصد در تابستان کاهش می یابد, در صورتی که میزان آن در اسانس مخروط از حدود 6 درصد در بهار به حدود 76 درصد در تابستان افزایش پیدا می کند. مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس برگ و مخروط نشان داد که میزان تغییرات فصلی سایر ترکیبات متفاوت بوده و اساسا در مخروط قابل ملاحظه تر از برگ ها است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

صالحی شانجانی، پروین، و میرزا، مهدی. (1384). مطالعه تغییرات فصلی اسانس برگ و مخروط ارس (.Juniperus excelsa M.B) . گیاهان دارویی، 5(17)، 50-58. SID. https://sid.ir/paper/15549/fa

Vancouver: کپی

صالحی شانجانی پروین، میرزا مهدی. مطالعه تغییرات فصلی اسانس برگ و مخروط ارس (.Juniperus excelsa M.B) . گیاهان دارویی[Internet]. 1384؛5(17):50-58. Available from: https://sid.ir/paper/15549/fa

IEEE: کپی

پروین صالحی شانجانی، و مهدی میرزا، “مطالعه تغییرات فصلی اسانس برگ و مخروط ارس (.Juniperus excelsa M.B) ،” گیاهان دارویی، vol. 5، no. 17، pp. 50–58، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15549/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button