مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,244
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

718
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتار Staphylococcus aureus در پنیر فتا

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 115

چکیده

 مقدمه: گیاه آویشن شیرازی Zataria multiflora Boiss از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثر ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتری های بیماری زای مهمی که از عوامل مسمومیت های غذایی رایج هستند لازم و ضروری به نظر می رسد.هدف: هدف این بررسی ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس این گیاه بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر فتا بود.روش بررسی: اسانس گیاه آویشن شیرازی به روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیب آن با دستگاه گاز کروماتوگرافی طیف سنج جرمی GC/MS تعیین گردید. تاثیر غلظت های مختلف اسانس مذکور بر باکتری مورد نظر که به شیر پنیر افزوده شده بود از طریق سنجش میزان رشد باکتری در محیط کشت اختصاصی در آزمایشگاه و در پنیر فتا صورت پذیرفت.نتایج: نتایج نشان داد که اسانس مذکور دو غلظت 300ppm و 150 به ترتیب از بالاترین تاثیر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس برخوردار بوده و در ترکیب با استارتر پنیر به میزان 5/0 درصد به طور معنی داری از رسیدن شمار این باکتری به دز مسمومیت زای خود در فراورده غذایی مورد بررسی جلوگیری کردند.نتیجه گیری: تاثیر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در غلظت 300ppm بالاتر از مقادیر پایین تر آن بود و با توجه به گروه های شاهد برای حصول این تاثیر مهاری به اثر سینرژیک آن در کنار استارترهای پنیر نیاز است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسی فر، آرش، آخوندزاده بستی، افشین، کریم، گیتی، میثاقی، علی، بکایی، سعید، گندمی نصرآبادی، حسن، جبلی جوان، اشکان، حامدی، حسن، و سالاری، عباسعلی. (1386). ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتار Staphylococcus aureus در پنیر فتا. گیاهان دارویی، 7(25)، 105-115. SID. https://sid.ir/paper/15570/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی فر آرش، آخوندزاده بستی افشین، کریم گیتی، میثاقی علی، بکایی سعید، گندمی نصرآبادی حسن، جبلی جوان اشکان، حامدی حسن، سالاری عباسعلی. ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتار Staphylococcus aureus در پنیر فتا. گیاهان دارویی[Internet]. 1386؛7(25):105-115. Available from: https://sid.ir/paper/15570/fa

    IEEE: کپی

    آرش عباسی فر، افشین آخوندزاده بستی، گیتی کریم، علی میثاقی، سعید بکایی، حسن گندمی نصرآبادی، اشکان جبلی جوان، حسن حامدی، و عباسعلی سالاری، “ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتار Staphylococcus aureus در پنیر فتا،” گیاهان دارویی، vol. 7، no. 25، pp. 105–115، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15570/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button