مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,480
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

گزارش کوتاه علمی: بررسی صفات کمی و کیفی اسانس بذر به لیمو (Lippia citriodora)

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 96

چکیده

 گیاه دارویی به لیمو (Lippia citriodora) از خانواده Verbenaceae, از گیاهان دارویی حاوی اسانس بوده که اسانس در اندام های رویشی و زایشی آن تجمع یافته است. این پژوهش به منظور بررسی کمیت و کیفیت اسانس بذر گیاه به لیمو انجام گرفت. پس از تهیه قلمه های سالم از گیاهان مادری و تیمار با هورمون ایندول بوتیریک اسید, قلمه های ریشه دارشده به منظور کشت به گلخانه انتقال یافتند. پس از گلدهی و رسیدن میوه ها, بذرها جمع آوری شد و میزان 30 گرم بذر به وسیله روش تقطیر با آب و توسط دستگاه کلونجر اسانس گیری و با استفاده از سولفات سدیم خشک آب گیری گردید. اسانس با استفاده از کروماتوگراف گازی و کروماتوگراف گازی متصل به طیف نگار جرمی تجزیه و اجزای مختلف موجود در آن به روش مقایسه طیف های جرمی تک تک اجزا با طیف های شاهد و نیز محاسبه ضریب بازداری مواد متشکله و استفاده از طیف های جرمی مواد استاندارد و اطلاعات موجود در کتابخانه کامپیوتری شناسایی و مقدار آنها تعیین شدند. نتایج نشان داد بازده اسانس نمونه ها 0.31 درصد (وزنی/وزنی) بود. دوازده ترکیب عمده مشتمل بر 80.12 درصد کل اسانس شناسایی شدند. ژرانیال (34.1 درصد), نرال (26.01 درصد) و لیمونن (7.04 درصد) بیشترین اجزای تشکیل دهنده اسانس بذر به لیمو بودند که میزان این ترکیبات در مقایسه با مقدار آن ها در اسانس حاصل از سرشاخه های رویشی بسیار بیشتر بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاه حسینی، رضا، قربانی، حسن، صالح، رامین، و امیدبیگی، رضا. (1390). گزارش کوتاه علمی: بررسی صفات کمی و کیفی اسانس بذر به لیمو (Lippia citriodora). پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 18(4)، 91-96. SID. https://sid.ir/paper/155844/fa

    Vancouver: کپی

    شاه حسینی رضا، قربانی حسن، صالح رامین، امیدبیگی رضا. گزارش کوتاه علمی: بررسی صفات کمی و کیفی اسانس بذر به لیمو (Lippia citriodora). پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1390؛18(4):91-96. Available from: https://sid.ir/paper/155844/fa

    IEEE: کپی

    رضا شاه حسینی، حسن قربانی، رامین صالح، و رضا امیدبیگی، “گزارش کوتاه علمی: بررسی صفات کمی و کیفی اسانس بذر به لیمو (Lippia citriodora)،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 18، no. 4، pp. 91–96، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/155844/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button