مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,795
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

702
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف کود آلی و تقسیط نیتروژن بر عملکرد و اجزای آن در برنج

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 43

چکیده

 استفاده از کودهای آلی در راستای بهبود خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک و جبران خسارت های ناشی از  عملیات شله زنی در زمین برنج توصیه شده است. پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر مصرف کود آلی (از نوع گاوی) و تقسیط نیتروژن 20 عملکرد و برخی از خصوصیات برنج با هدف کاهش زیان های ناشی از شله زنی و غرقابی خاک انجام گرفت. آزمایش به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در سه سال متوالی (سال های 77, 78 و 79) اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل شاهد (بدون کود آلی و نیتروژن), کود آلی به میزان 16 تن در هکتار, کود آلی به میزان 32 تن در هکتار, کود نیتروژن به میزان 3/104 کیلوگرم در هکتار هم زمان با نشاکاری, کود نیتروژن به میزان 3/104 کیلوگرم در هکتار در دو نوبت (نصف هم زمان با نشاکاری و نصف دیگر هم زمان با شروع پنجه زنی), کود نیتروژن به میزان 3/104 کیلوگرم در هکتار در سه نوبت (یک سوم هم زمان با نشاکاری, یک سوم هم زمان با شروع پنجه زنی و یک سوم  آخر هم زمان با گرده افشانی) بودند. در سال اول بیشترین عملکرد شلتوک متعلق به تیمار کود نیتروژن به میزان 3/104 کیلوگرم در هکتار در سه نوبت و کمترین عملکرد شلتوک متعلق به تیمار شاهد بود. مقایسه میانگین صفات در سال دوم نشان داد که مصرف کود آلی علاوه بر افزایش عملکرد شلتوک, سایر خصوصیات گیاهی از جمله ارتفاع بوته و وزن خشک گیاه را نیز متاثر ساخت. روند افزایش و بهبود صفات در سال سوم نیز ادامه یافت به طوری که همانند سال دو, بیشترین افزایش صفات به تیمار 32 تن کود گاوی در هکتار و پس از آن به 16 تن کود گاوی در هکتار تعلق داشت با این حال آثار مصرف کود آلی در سال سوم مشهودتر از سال اول و دوم آزمایش بود که این امر می تواند ناشی از بهبود خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک و آزادسازی عناصر غذایی از کود آلی طی زمان باشد. اندازه گیری خصوصیات خاک نیز نتایج را تایید نمود به طوری که مصرف کود دامی باعث افزایش هدایت الکتریکی عصاره ی اشباع, درصد مواد آلی, نیتروژن کل خاک, فسفر و پتاسیم و آهن قابل جذب خاک گردید. نتایج نشان داد که کود آلی در کشت برنج  به ویژه در مقادیر بالا بیشترین تأثیر را در بهبود صفات و در نتیجه, افزایش عملکرد برنج داشته است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

میرلوحی، آقافخر، محمدی، رضا، رضوی، سیدجلیل، مجیدی، محمدمهدی، و نوربخش، فرشید. (1388). تاثیر مصرف کود آلی و تقسیط نیتروژن بر عملکرد و اجزای آن در برنج. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 16(1)، 29-43. SID. https://sid.ir/paper/155913/fa

Vancouver: کپی

میرلوحی آقافخر، محمدی رضا، رضوی سیدجلیل، مجیدی محمدمهدی، نوربخش فرشید. تاثیر مصرف کود آلی و تقسیط نیتروژن بر عملکرد و اجزای آن در برنج. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛16(1):29-43. Available from: https://sid.ir/paper/155913/fa

IEEE: کپی

آقافخر میرلوحی، رضا محمدی، سیدجلیل رضوی، محمدمهدی مجیدی، و فرشید نوربخش، “تاثیر مصرف کود آلی و تقسیط نیتروژن بر عملکرد و اجزای آن در برنج،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 16، no. 1، pp. 29–43، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/155913/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button