مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,043
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد عصاره های فیلتر شده قارچ Ophiostoma novo-ulmi و Ophiostoma ulmi در شرایط کشت بافت، به منظور غربال کردن و تحمل به بیماری مرگ هلندی نارون در نارون چینی (.Ulmus parvifolia Jacq) و اوجا (.Ulmus campestris L)

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 136

چکیده

 بیماری مرگ هلندی از مهمترین بیماری های نارون در اکثر مناطق کشت این گیاه می باشد. استفاده از کشت بافت گیاهی تحت شرایط آزمایشگاه, مطالعه اثرات متقابل گیاه نارون و عامل بیماری مرگ هلندی نارون را تسهیل می کند و می تواند از طریق انتخاب, اصلاح و تکثیر ژنوتیپ های مقاوم به کنترل این بیماری, کمک کند. به این منظور, طی سال های 83 تا 85 اقدام به نمونه برداری از درختان اوجا و نارون چینی مناطق جنگلی استان های گلستان و مازندران شد. به منظور بررسی توانایی کال زایی و میزان رشد کالوس این دو گونه, پس از اعمال تیمارهای ضدعفونی کننده, ریزنمونه ها در محیط کشت پایه MS با تیمارهای مختلفی از تنظیم کننده های رشد کشت شدند. کالوس های رشد یافته نارون چینی و اوجا با غلظت های مختلفی از عصاره قارچ Ophiostoma novo-ulmi مایه زنی شدند. در پایان, پس از تلقیح, وزن کالوس ها و قابلیت زنده مانی سلول ها تعیین شد. نتایج نشان داد که در مقایسه رشد کالوس نارون چینی در حضور عصاره عامل بیماری به طور معنی داری بیشتر از رشد کالوس اوجا است. به طوری که در غلظت 10 درصد, میزان کاهش وزن کالوس های نارون چینی, 13.2 درصد و اوجا, 28 درصد بود. همچنین زنده مانی سلول های نارون چینی در غلظت 50, 23 درصد بود, درحالی که زنده مانی کالوس های اوجا در غلظت 50, 2 درصد بود. نتایج نشان می دهد که در حضور عصاره عامل بیماری, میزان تحمل و زنده مانی کالوس های نارون چینی از کالوس های اوجا بیشتر است. بر اساس این بررسی, گونه نارون چینی نسبت به اوجا بیشترین مقاومت را به عصاره عامل بیماری نشان دادند. بنابراین با این روش می توان نسبت به انتخاب کالوس های متحمل, غربال کردن گیاهان مقاوم را تسریع نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ممقانی، مریم، رهنما، کامران، مشایخی، کامبیز، و حقیقی، حسین. (1391). کاربرد عصاره های فیلتر شده قارچ Ophiostoma novo-ulmi و Ophiostoma ulmi در شرایط کشت بافت, به منظور غربال کردن و تحمل به بیماری مرگ هلندی نارون در نارون چینی (.Ulmus parvifolia Jacq) و اوجا (.Ulmus campestris L). پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 19(4)، 117-136. SID. https://sid.ir/paper/155960/fa

    Vancouver: کپی

    ممقانی مریم، رهنما کامران، مشایخی کامبیز، حقیقی حسین. کاربرد عصاره های فیلتر شده قارچ Ophiostoma novo-ulmi و Ophiostoma ulmi در شرایط کشت بافت, به منظور غربال کردن و تحمل به بیماری مرگ هلندی نارون در نارون چینی (.Ulmus parvifolia Jacq) و اوجا (.Ulmus campestris L). پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1391؛19(4):117-136. Available from: https://sid.ir/paper/155960/fa

    IEEE: کپی

    مریم ممقانی، کامران رهنما، کامبیز مشایخی، و حسین حقیقی، “کاربرد عصاره های فیلتر شده قارچ Ophiostoma novo-ulmi و Ophiostoma ulmi در شرایط کشت بافت, به منظور غربال کردن و تحمل به بیماری مرگ هلندی نارون در نارون چینی (.Ulmus parvifolia Jacq) و اوجا (.Ulmus campestris L)،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 19، no. 4، pp. 117–136، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/155960/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button