مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,028
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

741
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اجزا عملکرد ارقام برنج تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 173 | صفحه پایان 186

چکیده

 به منظور بررسی واکنش ارقام برنج (IR54447-3B-10-2, IR58443-6B-10-3), اصلاح شده گیل و بومی دم سیاه) به 3 سطح شوری 4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر و شرایط طبیعی, آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال 1387 در گلخانه تحقیقاتی مجتمع آموزش عالی گنبدکاووس اجرا شد. به این منظور بذرهای جوانه زده رقم های مذکور, در گلدان های با حجم 5 کیلوگرم حاوی خاک مزرعه کشت شدند. تیمارهای شوری بر اساس دستورالعمل موسسه بین المللی برنج 30 روز پس از بذرپاشی اعمال گردید. صفات تعداد دانه در هر بوته, تعداد دانه پوک در هر بوته, تعداد خوشه پر در هر بوته, تعداد خوشه پوک در هر بوته و وزن دانه پر در هر بوته ثبت شدند و علاوه بر آن میزان سدیم و پتاسیم نیز اندازه گیری شد. اثر شوری, رقم و اثر متقابل آنها در تمامی صفات بسیار معنی دار بود. در بین ارقام مورد بررسی رقم بومی دم سیاه تفاوت معنی داری از نظر تعداد دانه پر و تعداد دانه پوک دارای اختلاف معنی داری با سایر ارقام و کمترین مقدار را داشت, درحالیکه این رقم از نظر تعداد خوشه پر در بوته با بیشترین مقدار (16.75) در بین سایر ارقام برتر بود. اثر تیمار شوری بر صفات تعداد دانه پر, تعداد دانه پوک, تعداد خوشه پر و پوک و وزن دانه پر روند مشابهی داشت. رقم بومی دم سیاه و IR58443-6B-10-3 بالاترین درصد پتاسیم را داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیابانی، عباس، صبوری، حسین، و نخزری مقدم، علی. (1391). مطالعه اجزا عملکرد ارقام برنج تحت تنش شوری. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 19(4)، 173-186. SID. https://sid.ir/paper/155962/fa

    Vancouver: کپی

    بیابانی عباس، صبوری حسین، نخزری مقدم علی. مطالعه اجزا عملکرد ارقام برنج تحت تنش شوری. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1391؛19(4):173-186. Available from: https://sid.ir/paper/155962/fa

    IEEE: کپی

    عباس بیابانی، حسین صبوری، و علی نخزری مقدم، “مطالعه اجزا عملکرد ارقام برنج تحت تنش شوری،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 19، no. 4، pp. 173–186، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/155962/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button