مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,195
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,027
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محلول پاشی بر و ساکارز بر روی برخی خصوصیات بیوشیمیایی گیاه توت فرنگی رقم کاماروسا

صفحات

 صفحه شروع 157 | صفحه پایان 171

چکیده

 بر یکی از عناصر کم مصرف می باشد که در متابولیسم گیاهان نقش اساسی دارد. یکی از نقش های احتمالی آن نیز اتصال و انتقال قندها به شکل ساکارز در داخل گیاهان است. نقش احتمالی اخیر این عنصر کم مصرف باعث گردید تا محلول پاشی خالص و توام این ترکیبات و تاثیر آن بر برخی از خصوصیات بیوشیمیایی آن بر روی شاخه, برگ و میوه توت فرنگی مورد آزمایش قرار گیرد. بیشترین میزان کلروفیل a, b, کلروفیل کل, کاروتنوئیدها و قندهای کل برگ در تیمار محلول پاشی دارای 10 درصد ساکارز همراه با 0.2 درصد اسیدبوریک مشاهده شد. بالاترین درصد گلوکز در صورت محلول پاشی توام ساکارز با غلظت 10 درصد و اسید بوریک با غلظت 0.1 درصد حاصل گردید. همچنین بیشترین مقدار قند های کل, گلوکز میوه و ساکارز برگ در صورت کاربرد توام ساکارز 10 درصد با همین دو غلظت 0.1 و 0.2 درصد اسید بوریک به دست آمد. در مورد ساکارز میوه و اسید آسکوربیک نیز همین ترکیب ذکر شده فوق باعث افزایش این خصوصیات شد. نتایج به دست آمده نشان داد که در پی محلول پاشی توسط محلول دارای اسید بوریک و ساکارز مقدار کلروفیل و قندها در برگ افزایش می یابد, بنابراین با افزایش قندها در برگ مقدار قندهای میوه نیز به طور معنی داری افزایش نشان می دهند. علاوه بر این مشخص شد که با افزایش غلظت اسیدبوریک از میزان سمیت در گیاه بروز می کند و در نتیجه مقدار کلروفیل و قندها در برگ ها و میوه ها به طور معنی داری کاهش می یابند. همچنین نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده وجود همبستگی مثبت معنی دار بین مقدار کلروفیل a, b, کلروفیل کل و محتوی کارتنوئیدها در برگ های این گیاه با میزان قند کل, گلوکز و ساکارز درون برگ, میوه و اسید آسکوربیک کل میوه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشایخی، کامبیز، و آتشی، صادق. (1391). تاثیر محلول پاشی بر و ساکارز بر روی برخی خصوصیات بیوشیمیایی گیاه توت فرنگی رقم کاماروسا. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 19(4)، 157-171. SID. https://sid.ir/paper/155967/fa

    Vancouver: کپی

    مشایخی کامبیز، آتشی صادق. تاثیر محلول پاشی بر و ساکارز بر روی برخی خصوصیات بیوشیمیایی گیاه توت فرنگی رقم کاماروسا. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1391؛19(4):157-171. Available from: https://sid.ir/paper/155967/fa

    IEEE: کپی

    کامبیز مشایخی، و صادق آتشی، “تاثیر محلول پاشی بر و ساکارز بر روی برخی خصوصیات بیوشیمیایی گیاه توت فرنگی رقم کاماروسا،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 19، no. 4، pp. 157–171، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/155967/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button