مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,927
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

341
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره الکلی گیاه رازک (Humulus lupulus) بر تعدادی باکتری های گرم منفی و باکتری های گرم مثبت

صفحات

 صفحه شروع 92 | صفحه پایان 97

چکیده

 مقدمه: از جمله معضلات شایع در دنیای پزشکی, مساله مقاومت باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک ها بوده, بنابراین یافتن ترکیبات ضد میکربی جدید با کم ترین اثرات جانبی امری لازم و ضروری می باشد. با توجه به وجود ترکیبات بیولوژیکی فعال در گیاه رازک Humulus lupulus و استفاده هایی که از این گیاه در طب سنتی به عمل می آمد, به نظر می رسد که این گیاه دارای قابلیت ضد باکتریایی قابل ملاحظه ای باشد.هدف: هدف از این مطالعه, بررسی اثر ضد باکتری عصاره الکلی گل این گیاه بر روی چهار سویه مرجع از استافیلوکوکوس اورئوس (PTCC1112), اشریشیا کلی (PTCC1276), سودوموناس آئروژینوزا (PTCC1430), باسیلوس سوبتیلیس (PTCC1023), می باشد.روش بررسی: این مطالعه به صورت in vitro طراحی شد و اتانل 96 درجه به عنوان حلال در عصاره گیری پودر گیاه رازک استفاده شد. خاصیت ضدباکتری عصاره الکلی این گیاه ابتدا به روش چاهک پلیت در محیط مولرهینتون آگار بررسی شد و حداقل غلظت مهار کننده و حداقل غلظت کشنده با استفاده از درصد غلظت های مختلف عصاره تعیین شد. پایداری خاصیت ضدباکتری عصاره نیز مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: غلظت های معینی از این عصاره دارای اثر ضدمیکروبی قابل توجهی روی باکتری ها بودند. تاثیر عصاره ها با کم شدن غلظت آن ها کم می شود. عصاره رازک در تمامی غلظت ها به خصوص غلظت 1000 و 500 میلی گرم بر میلی لیتر به طور معنی داری اثر مهاری روی رشد باکتری های گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس) داشتند که در این میان غلظت 125 میلی گرم بر میلی لیتر در مورد باکتری باسیلوس سوبتیلیس و غلظت 5/62 میلی گرم بر میلی لیتر در مورد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس دارای هر دو اثر مهاری و کشندگی بود.نتیجه گیری: علی رغم تاثیر برخی از غلظت های عصاره الکلی این گیاه بر باکتری ها, برای معرفی آن به عنوان جایگزین داروهای ضدمیکروبی, به بررسی های وسیع تری نیاز است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کسری کرمانشاهی، روحا، نصراصفهانی، بهرام، پوربابایی، احمدعلی، اصغری، غلامرضا، و اسمی سرکانی، ژاله. (1388). بررسی اثر عصاره الکلی گیاه رازک (Humulus lupulus) بر تعدادی باکتری های گرم منفی و باکتری های گرم مثبت. گیاهان دارویی، 9(30)، 92-97. SID. https://sid.ir/paper/15599/fa

Vancouver: کپی

کسری کرمانشاهی روحا، نصراصفهانی بهرام، پوربابایی احمدعلی، اصغری غلامرضا، اسمی سرکانی ژاله. بررسی اثر عصاره الکلی گیاه رازک (Humulus lupulus) بر تعدادی باکتری های گرم منفی و باکتری های گرم مثبت. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(30):92-97. Available from: https://sid.ir/paper/15599/fa

IEEE: کپی

روحا کسری کرمانشاهی، بهرام نصراصفهانی، احمدعلی پوربابایی، غلامرضا اصغری، و ژاله اسمی سرکانی، “بررسی اثر عصاره الکلی گیاه رازک (Humulus lupulus) بر تعدادی باکتری های گرم منفی و باکتری های گرم مثبت،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 30، pp. 92–97، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15599/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button