مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,848
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

750
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

به کارگیری پوشش خوراکی (Edible Coating) حاوی عصاره الکلی آویشن شیرازی (Zataria multifora) در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر روی مغز پسته

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 70

چکیده

 مقدمه: بسته بندی ضدمیکروبی نوعی بسته بندی فعال محسوب شده که توانایی بهبود و افزایش ماندگاری غذا را داشته و موجب سلامت میکروبی این مواد جهت مصرف کنندگان می شود. به منظور کنترل میکروارگانیسم های ناخواسته بر روی سطوح غذاها, می توان عوامل ضدمیکروبی فرار و غیر فرار را در ساختار پلیمر ها وارد نمود. افزودن عصاره های گیاهی و سایر عوامل ضدقارچی در ترکیب پوشش ها و فیلم های خوراکی به عنوان بسته بندی ضدمیکروبی, توانایی مهار رشد قارچی بر روی پسته و عدم تولید آفلاتوکسین را دارا می باشند.هدف: هدف از این تحقیق بررسی فعالیت ضدقارچی عصاره آویشن شیرازی بر علیه قارچ آسپرژیلوس فلاووس و امکان استفاده از آن در پوشش خوراکی بر پایه کنسانتره پروتئین آب پنیر در مغز پسته بوده است.روش بررسی: اثر ضد قارچی عصاره آویشن شیرازی با بررسی مهار رشد قارچ در سطح محیط کشت انجام شد. از طریق تاثیر عصاره به طور مستقیم (روش چاهک) و هم چنین استفاده از دیسک هایی که از فیلم های پروتئین آب پنیر و حاوی رقت های 25/0, 5/0, 75/0, 1, 25/1, 5/1 و 2 (میکرولیتر در 100 میلی لیتر محلول پوشش دهی) از عصاره تهیه شده بودند, اثرات ضد قارچی عصاره بررسی شد. جهت بررسی اثر عصاره بر روی آسپرژیلوس فلاووس در مغز پسته از مقادیر 100, 500, 1000, 1500, 2000 و  ppm2500 عصاره در ترکیب پوشش خوراکی مغز پسته استفاده شده و میزان مهار گسترش رشد دیسک تلقیح شده حاوی کشت 9 روزه قارچ بر روی پسته های پوشش دیده اندازه گیری شد.نتایج: در شرایط آزمایشگاهی حداقل غلظت مهاری رشد عصاره آویشن شیرازی بر روی آسپرژیلوس فلاووس ppm90 از غلظت 30  درصد عصاره الکلی تعیین شد. عصاره الکلی آویشن شیرازی به مقدار ppm2500 (غلظت 48 درصد) در ترکیب پوشش پروتئین آب پنیر در مغزپسته های سترون به طور کامل از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر روی این مغزها جلوگیری نمود.نتیجه گیری: با توجه به جنبه های اقتصادی اهمیت کنترل آلودگی به قارچ های مولد توکسین در مغز پسته, به کارگیری عصاره آویشن شیرازی در ترکیب پوشش های خوراکی برای کنترل رشد قارچ ها و در نهایت جلوگیری از تولید توکسین در غذاها توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

جوانمردداخلی، مجید، و رمضان، یوسف. (1388). به کارگیری پوشش خوراکی (Edible Coating) حاوی عصاره الکلی آویشن شیرازی (Zataria multifora) در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر روی مغز پسته. گیاهان دارویی، 9(30)، 61-70. SID. https://sid.ir/paper/15605/fa

Vancouver: کپی

جوانمردداخلی مجید، رمضان یوسف. به کارگیری پوشش خوراکی (Edible Coating) حاوی عصاره الکلی آویشن شیرازی (Zataria multifora) در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر روی مغز پسته. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(30):61-70. Available from: https://sid.ir/paper/15605/fa

IEEE: کپی

مجید جوانمردداخلی، و یوسف رمضان، “به کارگیری پوشش خوراکی (Edible Coating) حاوی عصاره الکلی آویشن شیرازی (Zataria multifora) در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر روی مغز پسته،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 30، pp. 61–70، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15605/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button