مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,164
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,093
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس شوید (Anethum graveolens) در روغن سویا و مقایسه آن با آنتی اکسیدان های شیمیایی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 83

چکیده

 مقدمه: امروزه استفاده از گیاهان دارویی و ترکیبات موثره آن ها به عنوان منابع طبیعی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند, مورد توجه محققین قرار گرفته است. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به طور موثر و به طرق مختلف از واکنش رادیکال های آزاد دارای اکسیژن و نیتروژن فعال با بیومولکول ها (نظیر پروتئین, آمینو اسید, لیپید و DNA) جلوگیری کرده و منجر به کاهش آسیب و یا مرگ سلولی, بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها می شوند.هدف: بررسی اجزای تشکیل دهنده و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی شوید در روغن سویا.روش بررسی: در این تحقیق, پس از استخراج اسانس از بذرهای شوید, اسانس با دستگاه GC/MS تجزیه و اجزای شیمیایی آن شناسایی شد. به جهت بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس, از دو آزمون رادیکال 2 و '2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH•) و سامانه ی بتاکاروتن/لینولئیک اسید استفاده شد. هم چنین, رفتار آنتی اکسیدانی آن در روغن سویای خام, با اندازه گیری اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید مورد ارزیابی قرار گرفت و نتایج حاصل از این سه آزمون با آنتی اکسیدان های شیمیاییBHT و BHA مقایسه شد.نتایج: نتایج نشان داد که د - کارون (09/36 درصد), لیمونن (89/19 درصد), دیل آپیول (83/16 درصد), ترانس- دی هیدروکارون (36/7 درصد), سیس- دی هیدروکارون (59/6 درصد) و تیمول (5/6 درصد) ترکیبات عمده اسانس بودند. در آزمون DPPH•, مقدار EC50 اسانس شوید  2.57±1.52 mg/mlبه دست آمد, در حالی که این پارامتر برایBHT , 0.038±0.001 mg/ml بود. در آزمون بتاکاروتن/لینولئیک اسید, فعالیت اسانس در غلظت 7mg/ml برابر با 29/77 درصد بود که فعالیت آنتی اکسیدانی نزدیکی با BHT در 0.1mg/ml داشت. در آزمون آون, اسانس توانایی جلوگیری از تولید محصولات اولیه و ثانویه اکسیداسیون, در روغن سویای خام را در سطح غلظتی 0.6mg/ml که تقریبا معادل با آنتی اکسیدان شیمیایی BHA در سطح غلظتی 0.1mg/ml است, داشت.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که اسانس شوید می تواند به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی عمل نموده و پس از آزمایش های تکمیلی به مواد غذایی اضافه شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عیوقی، فرنوش، برزگربفرویی، محسن، سحری، محمدعلی، و نقدی بادی، حسنعلی. (1388). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس شوید (Anethum graveolens) در روغن سویا و مقایسه آن با آنتی اکسیدان های شیمیایی. گیاهان دارویی، 9(30)، 71-83. SID. https://sid.ir/paper/15607/fa

Vancouver: کپی

عیوقی فرنوش، برزگربفرویی محسن، سحری محمدعلی، نقدی بادی حسنعلی. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس شوید (Anethum graveolens) در روغن سویا و مقایسه آن با آنتی اکسیدان های شیمیایی. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(30):71-83. Available from: https://sid.ir/paper/15607/fa

IEEE: کپی

فرنوش عیوقی، محسن برزگربفرویی، محمدعلی سحری، و حسنعلی نقدی بادی، “بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس شوید (Anethum graveolens) در روغن سویا و مقایسه آن با آنتی اکسیدان های شیمیایی،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 30، pp. 71–83، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15607/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button