مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,059
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تولید خمیر کاغذ کرافت قابل رنگ بری از چوب صنوبر دلتوئیدس (populous deltoids)

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 148

چکیده

 سابقه و هدف: ویژگی های منحصر به فرد گونه صنوبر همانند سریع الرشد بودن, وزن مخصوص کم, روشنی چوب, تولید قابل ملاحظه چوب در یک دوره بهره برداری, بازده زیاد خمیر کاغذ, پالایش پذیری مناسب و مقاومت های قابل قبول کاغذ حاصل از آن, صنوبر را به عنوان گونه ای مناسب برای صنعت کاغذسازی مطرح کرده است. این تحقیق به منظور تعیین بهترین شرایط جهت تولید خمیر کاغذ کرافت قابل رنگ بری از چوب صنوبر دلتوئیدس انجام شد. برای این منظور بهترین شرایط پخت شامل تغییرات بازده, عدد کاپا, درجه بسپارش سلولز و درجه روشنی خمیرکاغذ رنگ بری نشده مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: چوب صنوبر از ایستگاه تحقیقاتی دکتر بهرام نیا واقع در منطقه شصت کلاته گرگان تهیه شد و به خرده چوب تبدیل و پس از هوا خشک شدن و محاسبه درصد رطوبت برای تهیه خمیر کاغذ کرافت مورد استفاده قرار گرفت. تحت شرایط پخت مختلف, نسبت مایع پخت به وزن خشک خرده چوب 6 به 1, درجه حرارت پخت 170 درجه سانتی گراد, سولفیدیته 25 درصد, قلیای فعال 18 و 20 درصد و زمان پخت 60, 90 و 120 دقیقه برای رسیدن به بازده نزدیک به 50 و عدد کاپا 15 تا 20 جهت تولید خمیر قابل رنگ بری انجام شد.یافته ها: نتایج حاصل از بازده خمیر و کاغذهای کرافت صنوبر دلتوئیدس نشان داد که بازده خمیر کاغذ در سطح قلیای 18 و 20 درصد در زمان 60 دقیقه نسبت به سایر تیمارها بیش تر بوده است. هم چنین بیش ترین عدد کاپا مربوط به تیمار با قلیای 18 درصد و زمان 60 دقیقه می باشد و کم ترین عدد کاپا مربوط به تیمار با قلیای 20 درصد و زمان 120 دقیقه می باشد. در بین این تیمارها بیش ترین درجه بسپارش سلولز مربوط به تیمار با قلیای 18 درصد و زمان 60 دقیقه می باشد و کم ترین درجه بسپارش سلولز مربوط به تیمار با قلیای 20 درصد و زمان 120 دقیقه می باشد. در نهایت بیش ترین درجه روشنی خمیر کاغذ رنگ بری نشده مربوط به تیمار با قلیای 20 درصد و زمان 90 و 120 دقیقه می باشد و کم ترین درجه روشنی مربوط به تیمار با قلیای 20 درصد و زمان 60 دقیقه می باشد.نتیجه گیری: نتایج حاصل از شرایط مختلف خمیرسازی نشان داد بهترین شرایط پخت کرافت صنوبر دلتوئیدس جهت تولید خمیر کاغذ قابل رنگ بری با قلیای فعال 20 درصد, زمان 60 دقیقه و سایر شرایط ثابت (سولفیدیته 25 درصد, درجه حرارت 170 درجه سانتی گراد و نسبت مایع پخت به خرده چوب 6.1 می باشد. این تیمار دارای بازده 49.66 درصد, عدد کاپای 15.2, درجه بسپارش 1700 و درجه روشنی ISO% 22.38 می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میری، سیدمحسن، قاسمیان، علی، رسالتی، حسین، و زینلی، فرهاد. (1395). بررسی تولید خمیر کاغذ کرافت قابل رنگ بری از چوب صنوبر دلتوئیدس (populous deltoids). پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، 23(1)، 133-148. SID. https://sid.ir/paper/156660/fa

    Vancouver: کپی

    میری سیدمحسن، قاسمیان علی، رسالتی حسین، زینلی فرهاد. بررسی تولید خمیر کاغذ کرافت قابل رنگ بری از چوب صنوبر دلتوئیدس (populous deltoids). پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل[Internet]. 1395؛23(1):133-148. Available from: https://sid.ir/paper/156660/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحسن میری، علی قاسمیان، حسین رسالتی، و فرهاد زینلی، “بررسی تولید خمیر کاغذ کرافت قابل رنگ بری از چوب صنوبر دلتوئیدس (populous deltoids)،” پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، vol. 23، no. 1، pp. 133–148، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/156660/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button