مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

822
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مقدار لیگنین باقیمانده بر رفتار حرارتی و ریخت شناسی چندسازه پلی پروپیلن- خمیر کاغذ کرافت

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 90

چکیده

 سابقه و هدف: به طور کلی تخریب گرمایی به عنوان محدودیت اصلی استفاده از الیاف طبیعی در تقویت ماده زمینه پلیمری محسوب می شود. الیاف طبیعی اساسا از ترکیباتی نظیر سلولز, همی سلولز و لیگنین تشکیل شده اند که هر یک دارای رفتار گرمایی متفاوتی می باشند. در این تحقیق تا ثیر مقدار لیگنین باقیمانده بر رفتار حرارتی و ریخت شناسی چندسازه ساخته شده از خمیر کرافت چوب ممرز و پلی پروپیلن مورد مطالعه قرار گرفت.مواد و روش ها: خرده چوب های تهیه شده از گونه ممرز با استفاده از فرایند کرافت در سه قلیائیت موثر  15, 20, 25 درصد, زمان پخت ثابت 120 دقیقه, دمای 170 درجه سانتیگراد و سولفیدیته 25 درصد به خمیر تبدیل شده اند. سپس مقدار لیگنین باقیمانده در خمیر کرافت با استفاده از استاندارد TAPPI اندازه گیری شد. برای ساخت چندسازه, خمیر کرافت با نسبت وزنی 50 درصد با پلی پروپیلن به همراه phc 4 ماده سازگارکننده مالئیک دار در داخل دستگاه اکسترودر دو ماردون در دمای 170 درجه سانتیگراد و سرعت 60 دور در دقیقه با یکدیگر مخلوط شدند. در نهایت نمونه های آزمونی با استفاده از روش قالب گیری تزریقی ساخته شد. سپس خواص گرمایی چندسازه ها شامل کاهش وزن, دمای ذوب و سطح بلورینگی با استفاده از آزمون های وزن سنجی گرمایی و گرماسنجی روبشی تفاضلی مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین ریخت شناسی نمونه ها نیز توسط عکسبرداری با میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که با افزایش قلیائیت موثر از 15 به 20 درصد (با کاهش مقدار لیگنین باقیمانده در خمیر کرافت), میزان افت وزن, گرمای نهان ذوب و سطح بلورینگی نمونه ها افزایش یافته, در حالی که میزان دمای ذوب شدن کاهش می یابد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان داد که با افزایش درصد قلیائیت موثر و کاهش مقدار لیگنین باقیمانده, کیفیت سطح اتصال چندسازه کاهش می یابد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج این تحقیق می توان گفت خروج لیگنین به بهبود پایداری گرمایی چندسازه پلی پروپیلن- خمیر کاغذ کرافت به واسطه تشکیل بلور و افزایش تحرک زنجیره مولکولی کمک می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیایی، مجید، و کرد، بهزاد. (1395). تاثیر مقدار لیگنین باقیمانده بر رفتار حرارتی و ریخت شناسی چندسازه پلی پروپیلن- خمیر کاغذ کرافت. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، 23(1)، 77-90. SID. https://sid.ir/paper/156662/fa

    Vancouver: کپی

    کیایی مجید، کرد بهزاد. تاثیر مقدار لیگنین باقیمانده بر رفتار حرارتی و ریخت شناسی چندسازه پلی پروپیلن- خمیر کاغذ کرافت. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل[Internet]. 1395؛23(1):77-90. Available from: https://sid.ir/paper/156662/fa

    IEEE: کپی

    مجید کیایی، و بهزاد کرد، “تاثیر مقدار لیگنین باقیمانده بر رفتار حرارتی و ریخت شناسی چندسازه پلی پروپیلن- خمیر کاغذ کرافت،” پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، vol. 23، no. 1، pp. 77–90، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/156662/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button