مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

764
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر پیش رنگ بری آنزیمی در خواص نوری خمیر کرافت باگاس در رنگ بری ECF

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 87

چکیده

 در این پژوهش تاثیر استفاده از آنزیم زایلاناز تجاری در پیش رنگ بری خمیر کرافت باگاس بررسی گردید.آنزیم زایلاناز به دست آمده از قارچ Trichoderma viride در مقادیر 5, 10, 25 و 50 واحد و سطح زمانی 2 ساعت بر خمیر کاغذ تاثیر داده شد و سپس رنگ بری خمیر با توالی D1ED2 (دی اکسید کلر 4, 6, 8و 10 درصد + استخراج قلیایی + دی اکسید کلر 2 درصد بر حسب کلر فعال) انجام گردید. نتایج نشان داد که تیمار آنزیمی موجب افزایش معنی دار (P<0.01) درجه روشنی, ماتی و کاهش معنی دار (P<0.01) درجه زردی, عدد کاپا و میزان دور پالایش برای رسیدن به درجه روانی مشخص خمیرهای رنگ بری شده شد. بیش ترین درجه روشنی و ماتی و کم ترین عدد کاپا مربوط به تیمار آنزیمی U 25 می باشد, که به ترتیب اختلاف معنی داری در حدود 13.1, 1.46 درصد و 2.23 واحد در مقایسه با تیمار شاهد دارد. کم ترین درجه زردی خمیرهای رنگ بری شده مربوط به تیمار آنزیمی 50U می باشد که اختلاف معنی داری در حدود 7.32 درصد در مقایسه با تیمار شاهد دارد. با توجه به نتایج به دست آمده, تیمار آنزیمی 25U به عنوان تیمار بهینه آنزیمی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبداله بیک مرندی، مرتضی، رسالتی، حسین، سراییان، احمدرضا، و آریائی منفرد، محمدهادی. (1390). بررسی تاثیر پیش رنگ بری آنزیمی در خواص نوری خمیر کرافت باگاس در رنگ بری ECF. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، 18(2)، 73-87. SID. https://sid.ir/paper/156714/fa

    Vancouver: کپی

    عبداله بیک مرندی مرتضی، رسالتی حسین، سراییان احمدرضا، آریائی منفرد محمدهادی. بررسی تاثیر پیش رنگ بری آنزیمی در خواص نوری خمیر کرافت باگاس در رنگ بری ECF. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل[Internet]. 1390؛18(2):73-87. Available from: https://sid.ir/paper/156714/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی عبداله بیک مرندی، حسین رسالتی، احمدرضا سراییان، و محمدهادی آریائی منفرد، “بررسی تاثیر پیش رنگ بری آنزیمی در خواص نوری خمیر کرافت باگاس در رنگ بری ECF،” پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، vol. 18، no. 2، pp. 73–87، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/156714/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا