مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

829
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

679
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

گزارش کوتاه علمی: مقایسه ریخت شناسی الیاف و ترکیبا ت شیمیایی اجزا کلش برنج

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 190

چکیده

 بررسی ساختار بخش های متفاوت ماده اولیه گامی در راستای فرآوری مناسب تر آن می باشد. این پژوهش با هدف بررسی ویژگی های ریخت شناسی الیاف و ترکیبات شیمیایی اجزا ساقه برنج (Oryza sativa L) در ارتفاعات متفاوت ساقه شامل میان بندهای بالا, وسط و پایین, برگ ها و گره ها به طور مجزا و همچنین مخلوط آنها انجام گرفت. الیاف اجزا کلش برنج با استفاده از روش فرانکلین جداسازی و درصد ترکیبات شیمیایی بر اساس استانداردهای مربوطه آیین نامه تاپی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که طول, قطر و ضخامت دیواره سلولی الیاف از میان بند پایین به بالا کم گردید. بیشترین قطر و ضخامت دیواره سلولی الیاف مربوط به گره ها بود. مقادیر خاکستر, مواد استخراجی (قابل حل در استن), لیگنین و سلولز برگ در مقایسه با دیگر اجزای ساقه بیشتر بوده و درصد خاکستر و مواد استخراجی در ساقه از پایین به بالا افزایش ولی مقادیر سلولز و لیگنین در ساقه از پایین به بالا کاهش داشت. نتایج به دست آمده از این بررسی نشانگر آن است که میان بندهای ساقه برنج به لحاظ بلندتر بودن میانگین طول الیاف و دارا بودن مواد استخراجی, خاکستر و لیگنین کمتر نسبت به برگ ها برتر بوده و بنابراین برای خمیرکاغذ سازی مناسب تر خواهند بود. بنابراین در شیوه های آماده سازی مواد اولیه مورد استفاده خمیرکاغذ باید سعی شود تا قسمت های نامناسب تر کلش برنج نظیر برگ و گره ها را به طریقی حذف نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشکور، مژده، و سراییان، احمدرضا. (1390). گزارش کوتاه علمی: مقایسه ریخت شناسی الیاف و ترکیبا ت شیمیایی اجزا کلش برنج. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، 18(3)، 185-190. SID. https://sid.ir/paper/156753/fa

    Vancouver: کپی

    مشکور مژده، سراییان احمدرضا. گزارش کوتاه علمی: مقایسه ریخت شناسی الیاف و ترکیبا ت شیمیایی اجزا کلش برنج. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل[Internet]. 1390؛18(3):185-190. Available from: https://sid.ir/paper/156753/fa

    IEEE: کپی

    مژده مشکور، و احمدرضا سراییان، “گزارش کوتاه علمی: مقایسه ریخت شناسی الیاف و ترکیبا ت شیمیایی اجزا کلش برنج،” پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، vol. 18، no. 3، pp. 185–190، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/156753/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button