مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

872
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی آزمایشگاهی تاثیر ضدباکتریایی عصاره آبی سیر بر روی میکروارگانیسم های پاتو‍ژن زخم ها و جراحات درمانگاهی دامپزشکی

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 15

چکیده

 مقدمه: سیر از جمله گیاهانی است که از دیرباز در جوامع گوناگون به عنوان چاشنی, طعم دهنده و گیاه دارویی مورد استفاده بوده است. امروزه با بررسی های بیوشیمیایی صورت گرفته ترکیبات متفاوتی را به عنوان مسوول خواص غذایی و دارویی سیر معرفی کرده اند از مهم ترین خواص مفید ادعا شده در مورد سیر, تاثیرات ضدمیکروبی آن است.هدف: انجام این تحقیق ارزیابی پتانسیل مهاری عصاره آبی سیر بر روی میکروارگانیسم های پاتوژن جدا شده از زخم ها و جراحات درمانگاهی است.روش بررسی: به منظور انجام این بررسی از سیر تازه تولید شده در مناطق شرق گیلان استفاده شده است. عصاره آبی سیر بر اساس روش Shukla وTaneja  تهیه شد. عصاره مذکور به ترتیب در رقت های 10, 20, 40 و 60 درصد و خالص بر روی میکروارگانیسم های کنترول (گروه بهداشت مواد غذایی - دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه) و میکروارگانیسم های جدا شده از زخم ها و جراحات بالینی (ارجاعی به کلینیک تخصصی دانشکده دامپزشکی- دانشگاه ارومیه) مورد آزمون قرار گرفت. این بررسی با استفاده از آزمون انتشار بر روی پلیت آگار انجام شده است.نتایج: بر اساس یافته های حاصل از این تحقیق  Streptococcus pyogenesحساس ترین باکتری نسبت به تاثیر مهاری عصاره آبکی سیر بوده است و در مقابل کمترین حساسیت را باکتری Pseudomonas aeruginosa از خود نشان داده است (p<0.05). البته به طور عام میکروارگانیسم های قارچی کمترین حساسیت را به عصاره آبی سیر از خود نشان داده اند. هم چنین حداقل غلظت مهاری عصاره مذکور (به جز دو مورد) تنها در رقت های 60 درصد و بالاتر بوده اند.نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده از این بررسی و سایر گزارش های موجود در این زمینه می توان عصاره آبی سیر را دارای خواص مهاری بر روی میکروارگانیسم های رایج موجب بروز عفونت در موارد درمانگاهی دانست. علی رغم این نیاز به انجام تحقیقاتی بالینی و میدانی در این زمینه قبل از ارایه هر گونه توصیه در مورد کاربرد کلینیکی آن شدیدا احساس می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تاجیک، حسین، و شکوهی ثابت جلالی، فرنود. (1387). ارزیابی آزمایشگاهی تاثیر ضدباکتریایی عصاره آبی سیر بر روی میکروارگانیسم های پاتو‍ژن زخم ها و جراحات درمانگاهی دامپزشکی. گیاهان دارویی، 7(26)، 10-15. SID. https://sid.ir/paper/15685/fa

    Vancouver: کپی

    تاجیک حسین، شکوهی ثابت جلالی فرنود. ارزیابی آزمایشگاهی تاثیر ضدباکتریایی عصاره آبی سیر بر روی میکروارگانیسم های پاتو‍ژن زخم ها و جراحات درمانگاهی دامپزشکی. گیاهان دارویی[Internet]. 1387؛7(26):10-15. Available from: https://sid.ir/paper/15685/fa

    IEEE: کپی

    حسین تاجیک، و فرنود شکوهی ثابت جلالی، “ارزیابی آزمایشگاهی تاثیر ضدباکتریایی عصاره آبی سیر بر روی میکروارگانیسم های پاتو‍ژن زخم ها و جراحات درمانگاهی دامپزشکی،” گیاهان دارویی، vol. 7، no. 26، pp. 10–15، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15685/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button