Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,343
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر قندهای فروکتوز، گلوکز و ساکارز بر تولید فلاونولیگنان ها در کشت کالوس گیاه خارمریم

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 23

چکیده

 مقدمه: گیاه خارمریم (Silybum marianum (L.) Gaertn), به عنوان گیاه موثر در درمان مسمومیت های کبدی شناخته شده است. ترکیبات موثر این گیاه, شامل گروهی از فلاونولیگنان هاست که مجموعا به عنوان سیلی مارین شناخته می شوند. تولید فلاونولیگنان ها با استفاده از کشت سلولی گیاه خارمریم با موفقیت انجام شده است. تحقیقات نشان داده است که عوامل فیزیکوشیمیایی می تواند تولید فلاونولیگنان ها را در کشت سلولی گیاه خار مریم تحت تاثیر قرار دهد.هدف: در این تحقیق تاثیر نوع و میزان قند بر تولید فلاونولیگنان ها در کشت سلولی گیاه خار مریم بررسی می شود.روش بررسی: با انتقال دانه رست به محیط کشت جامد موراشیگ و اسکوگ (MS) حاوی 2 و 4 دی کلروفنوکسی استیک اسید با غلظت 1 میلی گرم بر میلی لیتر و کینتین با غلظت 2/0 میلی گرم بر میلی لیتر کشت کالوس به دست آمد. کالوس مطلوب به محیط کشت های حاوی غلظت های 5/1 و 3 و 6 درصد فروکتوز, گلوکز و ساکارز منتقل شد. بعد از 28 روز, کالوس ها جمع آوری, خشک و با متانول عصاره گیری شدند. آنالیز کمی, جهت تعیین مقدار فلاونولیگنان های تولید شده در سلول های خشک, با استفاده از روش اسپکتروفتومتری انجام گرفت.نتیجه گیری: بیشترین غلظت فلاونولیگنان در کالوس های کشت شده در محیط های کشت حاوی 6 درصد فروکتوز, گلوکز, و ساکارز مشاهده شد. به نظر می رسد که در کشت سلولی گیاه خار مریم تولید فلاونولیگنان تحت تاثیر غلظت قند قرار می گیرد و به نوع قند بستگی ندارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

اصغری، غلامرضا، و سلیمیان ریزی، طاهره. (1387). تاثیر قندهای فروکتوز, گلوکز و ساکارز بر تولید فلاونولیگنان ها در کشت کالوس گیاه خارمریم. گیاهان دارویی، 7(26)، 16-23. SID. https://sid.ir/paper/15695/fa

Vancouver: کپی

اصغری غلامرضا، سلیمیان ریزی طاهره. تاثیر قندهای فروکتوز, گلوکز و ساکارز بر تولید فلاونولیگنان ها در کشت کالوس گیاه خارمریم. گیاهان دارویی[Internet]. 1387؛7(26):16-23. Available from: https://sid.ir/paper/15695/fa

IEEE: کپی

غلامرضا اصغری، و طاهره سلیمیان ریزی، “تاثیر قندهای فروکتوز, گلوکز و ساکارز بر تولید فلاونولیگنان ها در کشت کالوس گیاه خارمریم،” گیاهان دارویی، vol. 7، no. 26، pp. 16–23، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15695/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا